Lång vårfredag

Såhär långt har våren kommit i England denna långfredag, iallafall i the Midlands. På mina föräldrars tid (båda födda på 50-talet) fick man som barn inte gå ut och leka på långfredagen, man skulle hållas inomhus och ha tråkigt och tänka på Jesu lidande. Själv har man stjälpt i sig en dylik:

Det sägs att man inte ska välja vin baserat på etiketten, lika lite som man ska välja parfym enligt flaskan, men de yttre faktorerna är lika mycket ett faktum som att man äter med ögonen. Tolv euro får man punga ut med för en röd flarra Les Dauphins i Finland, åtta pund vid Tesco. En favorit som har gått åt sedan tiden i Holland. Tigger om att få ett stearinljus i sig.

2 reaktioner till “Lång vårfredag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s