Här bor vem?

SVT Play är fan mysigt. Kolla Uppdrag granskning och vara sammanbitet förnärmad, nicka allvarligt. Såhär får det ju inte gå till. Lyssna till en författare i Babel med hakan balanserandes på pekfingernageln. Förundras över omöjligt elegant konstindustriell design i Antikmagasinet. Totalt slätstrukna Doobidoo, där inget någonsin ifrågasätts eller problematiseras för en gångs skull. Hemma hos arkitekten (ljudsättningen främst, lite mätt på kliniska skapelser med raka linjer och en skjutdörr som vägg på kortsidan nu).

Gillar dock dudens stolar, Miss Holly är trevlig. Bild: SVT

Hjälp! Jag ska gå på opera (varför har jag aldrig gått på opera?). På spåret, förstås. Kollar också precis allt som rör populärkultur i Sverige, 60-00-talet, speciellt musik. Då kan det bli Barn av vår tid – en film om Nationalteatern, Historien om Noice, Ratata genom åttiotalet, Kent – vi är inte längre där. Någon dag ska jag nog orka VPN:a mig runt Öppet arkivs geoblock också.

Nu senast: Vem bor här?. Enkelt koncept, fem pers som endast definieras med förnamn och yrke kollar in varandras anonymiserade hem i grupp och ska sedan gissa vem som bor var, den som prickar in flest rätt får en prissumma. Förstås är behållningen att visa upp hur snyggt eller dyrt eller stilrent eller excentriskt man bor, hemmen i programmet är därefter. Begärde för övrigt en visning imorse, en liten tvårummare med öppen vardagsrum/kök-lösning (som det tydligen ska vara nuförtiden). Nippa nappa inom budgeten, blir mycket linssoppa och lite sprit om jag får den. Det låter ju faktiskt som en ganska bra deal, när jag tänker efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s