Return of the Tant 2: Electric Boogaloo

Tycker favoritkombon glammig + glåmig borde ha ett eget ord: glåmmig, såklart.

Blev att ta saken i egna händer för att bli helgfin. En bra grej med att rulla upp håret själv är att man slipper undan med att göra det slarvigt, det varar ändå bara i någon dag. En dålig grej med att rulla upp håret själv är… att man måste göra det själv.

Det blev en högljudd konfrontation mellan två av kvinnorna i huset sent igår kväll, deras röster ekade i det gemensamma köket rakt nedanför mitt rum. Viljan att flytta är på topp. Har fortsättningsvis trålat Rightmove och har nu bokat visning av två mini-mini-mini men självständiga 1r+k som jag har råd med, dessutom i ungefär samma område i södra Manchester där jag bodde först. Det blir att offra badkar, men det är det värt (stor grej för mig, satan). Har bekanta på gångavstånd där och känner till stadsdelen rätt bra, vet att jag trivs, och anslutningarna in till centrum är bättre för någon som ej har bil.

Bussarna styrs nämligen helt av privata aktörer, som förstås vägrar upprätthålla rutter som inte anses tillräckligt lönsamma (var gränsen dras förblir diffust). Det ska dock förhoppningsvis bli ändring de kommande åren. Man kan inte ”skamma” (ej svenskt verb, borde finnas) bilägare med ”ajabaja, åk mer kollektivt, för klimatets och luftkvalitetens skull!” och förvänta sig att det ska vara ett gångbart alternativ när samma resa tar 2-4 gånger längre kollektivt än med bil och innefattar två-tre byten som ska klaffa perfekt. Kom igen nu.

In other news: gick långpromenad med A i solen igår, inte ett moln på himlen (förstås iförd SPF 50+, solglasögon och hatt och allt det dära, som goth och Differin-smörjare). Passade på att ta lite bilder av Eccles när vi började leta oss tillbaks mot mitt för lunchlagande i slutet av den stora ellipsen vi gick. Det har varit sommarvärme på dagarna och krupit mot noll på nätterna, skumt.

Kan på den tredje bilden (Town Hall) konstatera att jag och kameralinsen på telen upplever solen typ likadant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s