Tigerliljor och husesyn

Vädret har varit fortsatt underbart. Träffade D för första gången på ett halvår igår, gick långpromenad, lyssnade på musik, drack en smula. Bra med privat trädgård. Nu är man också bekant med bandet Tiger Lillies mer än bara vid namn (undrar hur ofta de förväxlas med Le Tigre?). K har blivit befordrad och jobbar fjortontimmarsskift i restaurangkök, hon kom hem halv två på natten och stack igen klockan nio trettio imorse. Detta gör hon tre gånger i veckan = 42 h.

Visningen som skulle gått av stapeln kl. 11 idag blev uppskjuten pga. ändringar i nuvarande hyresgästens arbetsschema, men det visste jag om redan igår eftermiddag. Ihan ok. Det var däremot en överraskning att det inte blev något av den andra på listan.

Ombudet ringde upp imorse och bad mig bekräfta att jag var på väg, inget konstigt med det. Hon förtydligade att de kör fem visningar efter varandra idag, så dyk upp i tid. Självklart, svarar jag. En timme senare ringer hon upp igen, säger att nuvarande hyresgästen tydligen har lämnat lägenheten in a bit of a state när han for hemfrån idag, hon frågar om jag kan tänka mig att vänta tills måndag. Svarar att jag hellre ser stället så fort som möjligt, hon säger okej.

Fem minuter innan utsatt tid står jag utanför dörren till trappuppgången och möts av en kvinna som hoppar in för agenten som egentligen skulle stå för visningen. Hon har själv inte varit där förr och har problem med att hitta lägenhet 10. Jag hade nämligen äran att vara första visningen för dagen. Vi går igenom trevåningshuset en våning i taget, konstaterar att nummer 10 endast kan vara en viss dörr, den onumrerade brevid nummer 9. Dörren är låst, hon har inte nycklarna, hyresgästen skulle lämna dörren olåst när han for. Hon beklagar situationen. Hade själv redan igår bokat om från 11:45 till 12:45 för att passa den nuvarande hyresgästen, men så var han ändå borta, och vi slapp inte in.

Agenten erbjöd att boka om tills måndagen, men vid det här laget hade jag fått kalla fötter. Vi stod utanför huset och pratade när en man i min ålder anlände, han hade visningstur efter mig, hon fick förklara situationen åt honom också. Om det råkar vara så cyniskt att agenturen medvetet arrangerade detta missöde för att slippa visa upp en svinstia är det inte okej, om det var en serie oförutsedda händelser verkar det ändå inte seriöst, fick ingen betryggande magkänsla av kvinnan i fråga. Drog öronen åt mig och tackade nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s