Mammon’s mansion

Vad är då detta? Trafford Centre, ett massivt kommersialismens tempel till Mammons ära. Alltså vad satan. Så bisarrt ställe. Grekisk och romersk estetik blandas med kinesiska influenser och amerikansk svulstighet i barock-/rokokoförpackning. Stället är fanimig oändligt, det sträcker sig i långa armar fullproppade med affärer på flera våningar.

Nåväl, for till John Lewis och köpte champagneglas och bestick, billigaste de hade. Det är en kedja som i princip representerar middle England, sa T. Därav såg vi till exempel en silvrigt glänsande ”toilet butler” (vessapappershållare) för £99 och annat bisarrt. Förstås också designklassiker som skålar av Georg Jensen, vilket jag aldrig hade vetat om inte för SVT-produktionerna Antikmagasinet, Hemma hos arkitekten och Vem bor här.

Uppackandet går som smort, men det är fan fortfarande kaos. Täcks inte visa några bilder innan allt är i ordning, men fan så fint det är. När solen lyser in i badrummet på kvällen… AAAAAAAAA. Det har varit sommartemperaturer i några dagar nu och det fortsätter, skönt att glida omkring i bil och fixa ärenden. Trött+glad-kombon håller i sig.

En reaktion till “Mammon’s mansion

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s