Jag är domina (hon är domina)

En kvinna vid namn Dina Sade har skrivit en bok med en rak titel. Den har nyss utkommit på stockholmsindieförlaget Ordberoende (bra namn), av förståeliga anledningar under pseudonym (en halvanonym författarbild tycks finnas i en intervju för Expressen, åtminstone finns inga indikationer att bilden är arrangerad).

Det i sammanhanget väl inkörda efternamnet fick mig att anta att det var ännu en bok i raden ”Bekännelser av en professionell dominatrix”, som i den engelskspråkiga världen är a dime a dozen, men tji fick jag för min fördomsfullhet. Boken är skönlitterär till sin utformning. Lyssnade på en intervju med författarinnan och konstaterade 1. hon är ljuvlig 2. hon är livsstilsdominant 3. min bedömning var totalfel 4. ett exemplar borde inhandlas bums.

Fick nys om boken två veckor efter att förhandsbeställningen av lyxupplagan i ”rött snitt” hade stängt. Hade aldrig hört termen förut, och baserat på (den visserligen digitalt framställda) bilden såg det ut som att upplagan kommer vara tryckt helt i rött papper och inte bara ha röda kanter.

ÄLSKAR rött (kärlek och ilska och passion och aptit och blod och fara och flamencodansare *dramatisk spansk gitarr*), men att läsa svart text på röd botten är att ta i, så bestämde mig för att vänta på den vanliga dödliga varianten för säkerhets skull (även i hopp om att punga ut aningen mindre får jag allt medge, fortfarande arbetslös).

Nu visar det sig alltså att den vanliga upplagan äntligen har kommit ut! Och inte vilken dag som helst, utan fredagen den 21:a maj, min födelsedag. Själva förlaget har den förstås i sin webshop, men tycks liksom jag anade inte skicka ett skit utanför Sverige. Boken finns dock på finska Adlibris, så har redan ryckt i några finländska bekanta för att be om hjälp med det praktiska. Att recension kommer efterhand kan du hoppa upp och sätta dig på.

En reaktion till “Jag är domina (hon är domina)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s