Bärsärkmåndag: Full i fan i Fuel

Den 13:e augusti 2019, tre veckor innan jag flyttade från NL, är det en ljummen sommarkväll i Manchester. Klockan är omkring åtta, och vegestället Fuel i Withington har kvällsservering som vanligt.

En storväxt, skäggig man i 30-årsåldern kommer in och börjar helt sonika stjäla mat från folks tallrikar och halsa deras stop. Klientelet reagerar givetvis med en blandning av chock, förvirring och aggression. En medarbetare undrar vad fan han håller på med, mannen svarar med att ta stryptag på honom. Ett bord välter, glas går i kras, tallrikar far i golvet, folk försvarar sig med stolar.

Mannen härjar högljutt, en kvinnlig medarbete försöker lugna honom, men det är dödfött. Fyra män försöker mota ut honom ur byggnaden, men det är omöjligt, ögonvittnen talar om superhuman strength. Mannen skriker vid flera tillfällen you should be socialists (?). Ingen aning om detta är hur han rättfärdigar att förse sig med andras mat och dryck, eller om han tycker att caféet inte är tillräckligt vänstervridet, eller om han tycker att socialister inte borde göra motstånd.

En av fönsterrutorna går i tusentals bitar. Vid det här laget har folk antingen flytt ut, uppför trapporna eller in i köket. Polisen dyker äntligen upp, han kallar dem fucking Scousers (liverpoolbor) och säger you can fucking do one you fucking cunt. Det krävs en taser för att få mannen att stjälpa till sist, fem-sex poliser bär ut honom genom dörren och lyckas efter flera försök hiva in honom i polisbilen. Han skriker YOU’RE ALL BULLY VICTIMS!, antagligen tyckte han att de hade orättvisa hjälpmedel i arsenalen.

Något motiv till den 31-årige mannens handlingar har man inte kunnat hitta. Ej heller huruvida han var påverkad av något. Omänsklig styrka talar man ju ofta om när folk är höga på PCP och dylikt, men han uppvisar inga symptom på att vara hög. Han verkar heller inte full över huvud taget, bara jävligt aggressiv. Psykbryt? Vete fan.

En del besökare var förståeligt nog omskakade efter händelsen, men ingen skadades. I slutet av telefonkameravideon (volymvarning, han SKREK verkligen) hörs det skratt när folk står utanför och tittar på hur mannen försöker göra motstånd halvvägs in i polisbilen. Bisarr incident, hoppas försäkringen täckte skadorna.

En reaktion till “Bärsärkmåndag: Full i fan i Fuel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s