Stretande blogotek

I mitten av mars, alltså för snart tre månader sedan, skrev jag en liten introduktion med anledning av att bloggen hade lagts till i Blogoteket på Sevendays. Riktigt så enkelt visade det sig dock inte vara.

Blogginläggen som publicerats innan flödet lades till lästes nog in, men inläggen efter det tycktes inte dyka upp i Blogoteket. När jag mailade hade IT-personen påskledigt, och hen kunde inte hitta något fel när hen kom tillbaks.

Mailade igen kring kl. 22 på kvällen en månad senare, dagen efter hade alla inlägg fram tills den punkten lästs in. Därefter kom inläggen in som de skulle i några dagar, sedan slutade det igen.

Har vänt ut och in på varje tänkbar inställning utan att komma någonvart. Själva RSS-flödet är det inget fel på, inläggen läses in finfint i vilken läsare som helst. Blogoteket har också flera WordPress-bloggar likt denna som bara tycks funka.

Googlade och googlade, till sist vände jag mig direkt till WordPress. Supportkillen finkammade mina inställningar, testade allting, och sa att från mitt håll felar inget. Det är ett mysterium.

Vad jag vill säga med detta är: lita inte på att blogoteket visar bloggens inlägg, det postas nog dagligen i dessa trakter oavsett om det syns där eller inte. Vill man hänga med är det lättast att bokmärka bloggen (Ctrl + D på tangentbordet i de flesta webbläsare) eller lägga till flödet med adressen https://madronasilvander.fi/feed/ i sin RSS-läsare/reader/vad de nu kallar det nuförtiden.

This has been a public service announcement. Nu ska jag ut och köpa proina och bålvirke och ingredienser till snittar och cocktailstickor och ljus och blommor till inflyttningsfesten imorgon. Verkar som vi blir fem pers, man får max vara sex pers inomhus, har antagit att C helst skippar fester men ska fråga honom när han kommer hit ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s