Off och podd

Kände av en skum känsla i halsen igår kväll och vaknade med halsont, har varit lite off idag. Gjorde ett lateral flow-test för säkerhets skull, det visade negativt, och jag har inga andra symptom. Egentligen innefattar morgondagen loppisrunda och utställning med A på eftermiddagen samt en Delta Green-session på kvällen, kan hända det blir att ställa in allt. Typiskt om det visar sig att jag ska gå och bli sjuk precis nu när vädret äntligen kommer bli varmt och torrt denna hittills pissiga juli. Kollade även på flyg till Finland i slutet av augusti, med förväntat resultat, den drömmen var det bara att glömma.

Har också fått slut på svenskspråkiga poddar att lyssna på medan jag jobbar. Märkte att Fördomspodden har sålt sin själ till någon betald prenumerationstjänst numera, synd. Alex och Sigge testade jag för ett par år sen, började från starten och gav podden några episoder, men det gick inte alls. Man kan undra hur jag troget kan lyssna på megalomanerna Filip och Fredrik vecka efter vecka, speciellt eftersom de inte har ansträngt sig ett dyft för poddens skull på åratal, och samtidigt inte tåla Alex och Sigge. Kanske jag borde börja i andra änden?

Snedtänkt med Kalle Lind funkade inte heller för mig, inte ens episoder som avhandlar sånt som jag vet att vanligen intresserar. Det är något i själva greppet som tar för mycket av uppmärksamheten. Poddar producerade av svensk public service är rätt knepiga överlag, ljudsättningen, berättargreppen och ljudbilderna kliar ofta som lappar bak i nacken och stjäl fokus. Vill heller inte ha något som är för Gen Z-igt i sitt uttryck, inget mord och krim, inget övernaturligt. Är helt enkelt oskäligt kräsen när det kommer till poddar. Tips?!? Mer finlandssvenskt i allt det rikssvenska vore ju fantastiskt, som det är nu reppar bara Ted och Kaj.

2 reaktioner till “Off och podd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s