Foliemåndag: Hatt framom herska

Under slutet av 00-talet fanns det en man som kallade sig Koko Kintyre. Han bloggade på bröderna Schulmans kortlivade humorsida 1000apor.se under namnet Stureplans Vackraste (sedermera med egen .se-domän, någon sorts parodi på finest.se).

Minns iallafall att han gjorde en Spotify-playlist kring temat ”du har dragit ladd i två dagar och det är elva på morgonen och du är så slutkörd att du inte kan göra annat än gråta, gråta, gråta medan en kvinna som var modell nån gång på 70-talet sitter bredvid i soffan med bara din skjorta på sig och försöker trösta”.

Idag ska jag alltså snacka lite om öppningslåten, och duden som vissa tror vill vara en hund eller en dörr (och som är fullständigt oförmögen att låtsas sjunga i en mick, till förmån för att dansa ärligt och fult).

Vissa tycker detta är köra bil på natten-musik, det tycker inte jag. För mig är det nordisk sommarkväll mot mitten av juli, typ sex-sju på kvällen. Sommaren är mätt, däst, det är ljummet och solen står lågt. Så här kändes det att ha tråkigt, gå över grusplanen på gården och kasta långa skuggor i det gyllene, drömma sig bort.


Med ett namn som Ian Brown och en bakgrund som sångare i Madchester-bandet The Stone Roses skulle man kunna tro att han var förtjust i att röka brown sugar från folie, men nä nä nä serru, han påstår sig ha hållit sig borta från Class A’s (”I didn’t even start smoking weed until I was 22″). Dags att utfärda medalj hör jag.

Ian Brown: Stone Roses singer 'alienates fans' with controversial  anti-lockdown song and Twitter outburst | The Independent
Välbehållen är han allt, den jäveln.

Näe, han sällar sig snarast till foliehattlaget. Jätkän fick en låt borttagen från Spotify förra året, Little Seed Big Tree, med odödliga rader som masonic lockdown in your hometown, get behind your doors for the new world order, 5G radiation beamed to Earth from space by satellites, they plan to chip us all to have complete control… hela baletten, alltså. Yikes. Vad hände, Ian?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s