Insatser

Det sägs att man inte ska jämföra sig med andra. Ändå finns det få saker folk tycks älska lika mycket som att jämföra sig med andra.

Det finns väl en oundviklig dimension i det, hur fan ska man veta vilken sorts person man är om det inte finns något att jämföra med, men det kan också urarta i värdering i en annars neutral referensram. Avundsjuka. Mindervärdeskomplex. Känslan av att vara en felande länk i en kedja.

Har väntat fyra månader på autismdiagnosmötet, och imorgon smäller det. Nojar över att jag kommer maskera ofrivilligt av ren obekvämhet med situationen som vanligt, och att de ska tycka näe, du fungerar för bra för diagnos, inte är det något avvikande med dig. Vi vet inte varför du har så svårt att anpassa dig till samhället, autism är det inte iallafall. Skärp dig för fan, hur gammal är du nu igen?.

Det kommer de givetvis inte säga. Vad fan, har man jobbat med den här skiten sedan 80-talet vet man nog hur det ser ut när spergs maskerar av nervositet, att anta att det skulle flyga under radarn är antingen att underskatta ett proffs eller att överskatta sin egen förmåga, oklädsamt värre.

Dessutom är det inte som att det egentligen spelar någon roll. Det är inte ett kriterium för att fortsätta lyfta universal credit. Vill inte ha diagnos till pappers för att slippa undan något, snarare… ja, någon sorts bekräftelse? Ett konstaterande av läget, så här är det, detta och detta kan göras för att du inte fortsättningsvis ska dunka skallen mot samma vägg.

I själva verket har jag möte med en new enterprise allowance-rådgivare på torsdag. Hen kommer föreslå ett lån, och jag kommer säga ja, det är jag villig att ta. Lockar tanken på ännu mer skulder, nä, kommer jag sitta desto djupare i skiten om det inte går vägen, ja, kommer det betyda en helt ny lease on life om det går vägen, ja. Vad vore livet utan dramatik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s