Resa med resultat

Det finns folk som vid tillfrågan om intressen genast utbrister RESA!. För mig obegripligt. Att resa utan konkret syfte, bara för att komma bort och se något annat, det är fan skumt. Antar att folk tycker att flanering, äta streetfood, försöka skapa kontakter med en ytterst ointresserad lokaaalbefolkning, kolla lite gamla kyrkor och skit utgör konkreta syften. Det är väl också lite annat om man har ett väldigt platsbundet jobb, människor tenderar ju att sukta efter det som förvägras dem.

Kollar en gammal kyrka och skit dagen innan den brann, april 2019.

Nåväl. Det verkar inte bättre än att det våras för en finlandsresa i höst, en resa som går Manchester-Schiphol-Den Haag-Utrecht-Köln-Utrecht-Schiphol-Helsingfors-Vasa på ditvägen och Vasa-Åbo-Mariehamn-Stockholm-Manchester på tillbakavägen. Efter det har det banne mig hälsats på alla som inte har hälsats på sedan 2019, vilket utgör det konkreta syftet. Det ska fan bli najs.


För övrigt hade jag helt glömt den primalskräck som de små orden snelbus i. p .v. trein frambringar. Blev utsatt för den igen när jag satt och planerade tågrutter i NL. Man har liksom varit ute och festat hela natten i rändom holländsk eller belgisk stad och är redigt sliten, klockan är sju-åtta på morgonen, man vill bara hem och slockna, och så märker man att det är ersättningsbuss på en del av sträckan. Werkzaamheden. Vittu.

Arma öde.

Där ska man sitta ihopklämd med främlingar och kallsvettas, väl medveten om att det kommer krävas ett par extra byten vid ett par döda små tågstationer med kyligt drag (och en 20-årig kille bakom disken i AH to go:n som ser ut att vilja göra processen kort när man kommer med sina stroopwafels i ett försök att inta någon sorts energi) innan man äntligen kommer hem och kan ta udden av AT:n och sova. No bueno.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s