Whats app? Not much

Uppdaterade WhatsÄpp igår och märkte att de har samlat alla arkiverade konversationer i en skild kategori i huvudvyn med notifications avstängda som standard. Numera hålls tydligen arkiverade konversationer arkiverade även trots aktivitet, man behöver inte spela whack-a-mole med dem längre. HALLELUJA!

Varje gång jag har försökt hålla dem under jordytan för att hålla listan överskådlig har de poppat upp som en zombiearm från en grav med tillhörande blixt och dunder, men nu är det slut med det.

Ei vittu.

Märkte också att webbversionens ikon snällt förblir grön och sätter antalet nya meddelanden inom parentes istället för att skrika ut siffran på röd bakgrund i taskbaren som den dedikerade desktop-klienten gör, skönt. Saknar ändå hur MSN färgade nertabbade konversationer mjukt bärnstensorange vid nya meddelanden, och saknar framför allt fakking tabbar.

Att ha en tab för varje skild aktiv konversation tycker jag nämligen är betydligt mer intuitivt än att ha alla inklämda i en enda grej. Tänk om du hade behövt ta upp huvudfönstret i MSN varje gång det kom ett meddelande, liksom. Tänk dig att alla chatter av någon anledning bara kunde öppnas där, en åt gången, att du måste byta mellan dem fram och tillbaks i detta lilla fönster. Vilken pina.

Det finns mycket att hata med MSN. Jag förlåter allt.

Det är dock precis det som är användarupplevelsen med WhatsApp på dator, och detta ska vi alltså acceptera eftersom appen är 100 % mobilanpassad. Ja, man kan slå på desktop notifications och få små bubblor med previews av nya meddelanden, men det är inte alls samma sak. Det är påträngande, tabbar är bara skönt och överskådligt.

Kanske du inte tycker det är någon större skillnad bara det funkar, kanske kör du inte WhatsApp på en dator alls, kanske tycker du jag ska sluta hötta med brödkaveln och borsta ut papiljotterna, och det sistnämnda tänker jag göra nu eftersom jag snart ska iväg. Later.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s