Dyner och fagra trynen

Dune (2021) - IMDb

Idag blir det fan tajt men åtminstone blir det skoj på kvällen (om jag inte somnar), K fyller år och vi ska kolla Dune (2021) i IMAX med ”gänget”. Tror det endast finns en IMAX-bio i Finland, i Hesa förstås, Sverige har väl ett par (Sthlm och GBG), tre i NL (Amsterdam, Rotterdam, Haag), UK har nio, varav två i Manc. Har faktiskt aldrig gått och sett något i IMAX-format förr trots möjlighet, när inte något jättestort filmintresse. Duken mäter tydligen 26×19 meter, det… var ju inte så illa pinkat.

Det jag visste innan jag och T såg Dune (1984) över helgen var typ sånt jag hört samplas i psytrance-låtar och minns från strategispelet med ögonen på lådan (1998), bla bla spice, yada yada Arrakis sandworms nånting nånting Harkonnen. Har inte läst böckerna, är inte så stor på sci-fi.

Dune 2000 Boxart.jpg

Iallafall verkar det utlovas så kallat ögongodis pånytt, protagonisten i filmen från 80-talet gick ju nog att skåd på, liksom. Vänt lite. Timothée Chalamet (age 25 years), ja, okej, då är det inte ens tantsjuka, najs.

Dune 1984 vs Dune 2020: Who's Playing Who in the Remake! | SYKO | Share  Your Knowledge Openly

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s