Remember, remember

Today in History, Guy Fawkes Day Is Observed for the 1st ...

The 5th of November. Idag är det Guy Fawkes Night i UK, AKA Bonfire Night. Minns att jag var på mitt första besök i Manchester denna dag år 2018, A hoppade till av fyrverkerierna när vi gick från Aldi. Yay, de misslyckades med att pama kungen och House of Lords, dags att tänd nå brasor (?). Ja ja, lite mer än så finns det ju nog till storyn, bara att läs om man gillar skumma brittiska högtider eller historia sådär annars.


Slocknade för övrigt med BBC One på igår. Det var betryggande att ha brittisk TV i bakgrunden, ett rektangulärt fönster in i vad som ju ändå är hemlandet, remembrance poppies på kavajslagen och allt. Vaknade sådär passligt till BBC Breakfast, vilket sänds live från MediaCityUK i Salford (läs: Manchester). Väderkartan som visar Europa är beskuren precis vid min nuvarande position. Periferins periferi.

Kollar därefter svenska.yle.fi min vana trogen och blir irriterad på Löfvén. Jag avskyr den helgknarkande medelklassen as much as the next guy, men vad satan. Det är något så jävla kallt och skevt i att säga åt folk att ta sitt ansvar och föra tankarna till Einár när de står och suttar på sin helgjoopeli. Det är att säga ”du är en del av problemet” efter att aktivt ha gjort dem till en del av fakking problemet.

Fyrtio procent av de åtminstone 30 miljarder euro som det köptes droger för i EU år 2017 gick till cannabis, enligt Europol. Att medelklassen uppmanas ta ett moraaaliskt ansvaaar och avstå från att braja, när det alltså handlar om den grupp som genast skulle bli dispensary-kunder – helst igår – och är villiga att betala för bra skit och slippa becknare, ja du, det är svenskhet när den är som värst. Reductio ad vad skulle det skicka för signaler. Tvi vale.

En reaktion till “Remember, remember

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s