Billy i bokhyllan

Windswept & Interesting: My Autobiography: Amazon.co.uk: Connolly, Billy:  9781529318265: Books

Sträckläste Billy Connollys självbiografi Windswept and Interesting (2021) i badet igår. Hade egentligen ingen relation till honom som komiker/musiker när jag norpade den ur hyllan vid WHSmiths, men någon hade waxed lyrical om duden dagarna innan, därav var namnet färskt i minnet.

Var inte riktigt beredd på all skit karln gick igenom, alltså. Morsan stack och farsan antastade och aunt Mona terroriserade och prästerna och lärarna slog, så jävla mycket mörker. Alltid omnämnt på ett konstaterande sätt, ingen självömkan, inget förminskande. Frugan är psykolog.

Billy har hunnit vara svetsare och MC-knutte och banjospelare och fallskärmsjägare och alkis och pappa och ståuppkomiker och skådis och stilikon och konstnär, bland annat. Slår man upp orden full life kan det bra vara hans fejs som smilar mot en.

Sir Billy Connolly admits sexual exploits as young man were 'clumsy and  embarrassing' - Daily Record
Unge Billy går inte precis av för hackor.

Egentligen är boken dikterad, men eftersom diktafonappen inte förstår glasgowaccent blev det hans döttrar som fick göra transkriberingsjobbet. Själv har Billy haft Parkinsons ett tag, karln fyller sjuttionio år imorgon. Förstår helt bra varför han så ofta toppar listorna när britterna radar upp sina favoritkomiker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s