Spåraktig spådom

Luuk och Lindström poserar i studion och ler in i kameran.

Hade av någon anledning helt missat att På Spåret har dragit igång igen. Det var faktiskt T som frågade om det inte var dags snart, haha. Satt och kollade på det med honom både under julledigheten 2018 och under lockdown 3 efter julen 2020. Vissa ordlekar och dylikt går inte att översätta, men tycker jag gör ett rätt bra jobb on the fly ändå.

Tror formatet skulle flyga bra i Storbritannien med lite små ändringar, typ fler komiker som tävlande (tre och tre som i det ursprungliga formatet), samt mer gnabb mellan lagen. Sånt gillar de. Att gå miste om poäng om man drar fel hade inte gått för sig, det hade sumpat många chanser till skratt. I varenda jävla panelshow i UK är det långt viktigare att vara underhållande än att ha rätt.

Kan tänka mig frestelsen för en svensk att direktöversätta programnamnet till On Track eller The Right Track, men nä nä nä, helt fel. Självklar titel: Off the Rails. Ordvits redan i namnet. Bish bash bosh, garanterad succé.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s