#justbritishthings

Igår var det alltså Mad Friday. Tänk dig ett grisigt företagsjulbord av svensk modell fast på bred befolkningsskala. På samma dag.

© Licensed to London News Pictures . 21/12/2013 . Manchester , UK . A woman falls over on the wet pavement . Christmas revellers out in the rain in Manchester on Mad Friday , the last Friday night before Christmas which is typically one of the busiest nights of the year for police and ambulance crews . Photo credit : Joel Goodman/LNP
© Licensed to London News Pictures . 21/12/2013 . Manchester , UK . A man rides an office chair across the road and falls forwards off it when it hits a curb . Christmas revellers out in the rain in Manchester on Mad Friday , the last Friday night before Christmas which is typically one of the busiest nights of the year for police and ambulance crews . Photo credit : Joel Goodman/LNP
© Licensed to London News Pictures . 21/12/2013 . Manchester , UK . Men fool around in the city's Cathedral Gardens , in front of the National Football Museum at Urbis . Christmas revellers out in the rain in Manchester on Mad Friday , the last Friday night before Christmas which is typically one of the busiest nights of the year for police and ambulance crews . Photo credit : Joel Goodman/LNP
© licensed to London News Pictures. London, UK 14/12/2013. "Mad Friday" revellers fall on some bin bags in Soho, London whilst enjoying the last Friday night out before Christmas, which is also the busiest night of the year for emergency services. Photo credit: Tolga Akmen/LNP

Bilderna ovan är dock från 2013, detta år var det glest på gatorna enligt MEN. Själv märkte jag bara att grannens tonårsdotter hade FF och ställde till med brakfest. Karibiskinspirerade rytmer med autotune genom väggen hela kvällen, lät dem hållas (minns bra hur det var att inte ha åldrin för krogen). Musiken slutade som på beställning när jag lade mig kring kl. 01:30, vet inte om snuten kom eller någon annan fick nog, betvivlar att de slutade frivilligt.

Det tisslas och tasslas för övrigt om en två veckors circuit breaker-lockdown. Sisådär 90 000 människor testade positivt i UK igår, den högsta siffran sedan pandemin bröt ut. Tyskland och Frankrike tar inte emot turister från UK, i NL går de in i en månads lockdown imorgon. Strictly-finalen toppar dock listan över de mest populära artiklarna på The Guardian.

Strictly Come Dancing. Brittisk uppfinning slash helig ko.

Ägnar ingen desto vidare tankekraft åt det som är utom min kontroll: bokar en booster, bär mask, end of.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s