Den 25:e smäller det

God brittisk jul också. Det är förstås den 25:e som gäller i både UK och USA, så det blev presenter på morgonen idag.

T:s hand, Europe ’72 av Grateful Dead på 3x vinyl, veganchoko, Body Shop-smörjor, Lush-grejer, ambra-tvål, tre flaskor rödtjut och en oförklarlig gräddvit halsduk.

Dagen började dock lite skakigt för min del, blev överrumplad av känslor som jag bevisligen hade underskattat, men det blev bra så fort jag drog mig tillbaka och tog itu med dem. Lagade brunsås och ”kött”bullar till julbordet, klassisk tillplattad modell som börjar med att svälla någon sorts osötad mjölk och ströbröd. De gick åt snabbt. I UK äter de ju kalkon och inte skinka på jul, tofurkeyn var helt okej.

Köpis-seitankalkon med stuffing.

Mr. Bean-faktorn blev inte mindre av att det delades ut Christmas crackers. Tydligen är Carols from King’s också en grej. Förra julen gjorde jag absolut ingenting, chillade bara i Eccles, och därav fick jag uppleva allt som hör julen till först nu.

I övrigt har jag konstigt nog tappat känseln i halva högerhanden. Det började för två kvällar sen, hade inte sovit i en skum ställning eller så. Trodde först att handen hade domnat, men det gick inte över. Carpal tunnel syndrome påverkar tydligen andra halvan, i mitt fall är det lång-ring-lillfingret + handryggen och handflatan på den sidan som spökar. Skumt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s