Deep fried wienervals

Kom hem till Manchester och ett väntande paket från Finland igår. Mm, Wienernougat. Blev förvånad när jag öppnade lådan:

Aj, aj, aj. Digitala artefakter och ojämn cutout, märks speciellt på fracken. Kolla skärpan i kanten av kartongen och de små vecken ovan, jämför suddigheten i illustrationen – typiskt tecken på en slarvigt gjord förstoring.

Hittade ett gammalt foto på en ask i JPEG-format:

Här är det bevisligen kompressionen i själva fotot på asken som är boven. Området runt dansarna är spräckligt och skumt, klassiska JPEG-artefakter, men kontrasten är bra, detaljrikedomen är intakt, damens axlar och klänningens rygg är inte konstigt sicksackiga, skuggorna är smooth som fan. Cutouten är enhetlig och drar inte uppmärksamhet till sig.

Vänster: skitbra bildkvalitet, dålig illustrationskvalitet. Höger: skitdålig bildkvalitet, hög illustrationskvalitet.

Det ser fan värre ut IRL, som om originalbilden körts genom en deep fryer. Vet inte vad det är som har hänt här. Borttappad originalfil? Fel version? Minskad förpackningsbudget? Fiverr-hafsjobb? PRAO-elev?

Om nom nom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s