Handhelvete och kallvind

Tog kontakt med husläkaren angående högerhanden, det är tydligen nervus ulnaris som spökar. Ofta är detta på grund av att den hamnat i kläm vid armbågen, men jag har inga problem där, så han sa att det antagligen kommer från handleden.

Ulnar Nerve Injuries | Hand2Shoulder Clinic
Den här jäveln.

Att riva upp påsar, skruva upp lock, skiva bröd och sånt är svårt just nu, den faktiska greppstyrkan är mycket svag. Kan ändå hålla i/skaka/svinga runt grejer, inga begränsningar i sådana rörelser. Fick remiss till en muskuloskeletal klinik, kommer ta ett antal veckor, tills dess har jag musen på vänster sida. Har också beställt en splint. Spelar ingen roll om jag får lov att lära mig rita med vänster hand, nu är det så här.


I övrigt började jag spela Icewind Dale: Enhanced Edition (2014) med T igår. Personligen tycker jag att originalets grafik och UI är sexigare, men så är man ju också en 30 year old boomer.

Partyt består av en half-orc barbarian (Bartok), human necromancer (Celia), elf dragon disciple (Darlana), halfling priest of Tempus (Subidubi), duergar thief (Nasdora), samt en half-elf fighter (Zom). Alla är något sorts evil alignment förutom halflingen, som är chaotic neutral och bryr sig skit. Merparten av porträtten hade jag redan i mappen som har överlevt på min hårddisk i två decennier nu. Vidhåller fortfarande att det nästan är roligare att skapa karaktärer än att spela dem.

Första Baldur’s Gate innefattar allt från klippig kust till uttorkad ödemark till lummiga ängar och djup skog, allt från småfolkets vardagsproblem till svepande storpolitiska intriger. En sandbox där väldigt lite är linjärt trots en lång, episk story som sträcker sig över ett par hundra timmar om man så vill.

Icewind Dale är mer av en utstakad kampanj, ställena på kartan uppenbarar sig först när du har ärende dit, ett i taget. Mer strid, mindre prat, mer tystnad överlag, en tydlig enslighet på ett sätt som Baldur’s Gate inte har. Den synnerligen glesbefolkade vintermiljön gör förstås sitt. Samtidigt befinner sig partyt ofta tre-fyra-fem levels deep i ett ställe där fara kan lura bakom varje hörn och det är låååångt tillbaks till civilisationen, men vilken lättnad det är att återvända dit. Antingen välbehållen eller nedtyngd av fallna kamraters utrustning.

IWD:EE kostar för närvarande 5,29 euro på GOG med sjuttio procents rea.

Icewind Dale - My Abandonware
Originalgrafiken. Här är det strid med Mechanical Animals-era Marilyn Manson.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s