Nära ögat-måndag: Nyårsdramatik

Sisådär sex minuter efter tolvslaget blev det dramatiska scener vid källarklubben One Eight Six på Deansgate i centrala Manchester.

På övervakningskameran viftas det med sprakastickor, och då inte fjuttiga tomtebloss. Enligt utsago hade personalen delat ut dessa sparklers inför tolvslaget. Har främst sett sånadär stora jävlar användas som pasties av strippor som hoppar ut ur gigantiska tårtor, typ, men man kan också se denna sorts sparkler i champagneflaskor på krogar av nouveau riche-snitt.

Resultatet blir iallafall att juldekorationerna i taket antänds.

Hundrasjuttio människor evakueras, tre människor vårdas för rökinhalation. Det kunde ha gått betydligt värre. Terrifying CCTV footage är bara förnamnet.


Manchester Evening News påstår för övrigt att heliumballongerna i taket fattade eld och exploderade. Well, äckshuälly *pushes up glasses*

Helium är en ädelgas, inert (icke-reaktiv) som fan. De virala videorna du har sett på ballonger som pamar i spektakulära eldmoln ger helium dåligt rykte – exploderar de är det inte fråga om heliumballonger. Medierna snackar alltid om helium, det betyder inte att de vet vad fan de talar om.

Till exempel väte är däremot en reaktiv gas (of Hindenburg fame). Att en ballong fylld med reaktiv gas rör vid en halogenlampa är tillräckligt för att det ska gå typ såhär. Nämnde jag att helium är ett sällsynt grundämne och skitdyrt i jämförelse med allt möjligt annat som gör jobbet på bekostnad av säkerheten?

'Whole Lotta Love' (and hate): The Zeppelin conundrum ...
#notallballoons

Är dock endast intresserad av att rentvå heliumets ansHe-ende (och göra visuella ordvitsar, tydligen), tänker inte sitta här och killgissa kring brandorsaken. Det kommer bli många turer av detta ännu.

Ja, kan ju också nämna att Liam Gallagher inte blev Sir Liam Gallagher detta år heller.

Better luck next year.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s