Vinsvin och #bigannouncement

Korrekturläste D:s gradu idag, det tog hela dagen, men nu är det gjort och sista julklappsflaskan rödvin är korkad. En rioja, tydligen från samma år jag gick i nian. Smakar ålderdomshem på ett portvinigt sätt, jag är väl för plebbig för att uppskatta det. Undrar hur mycket man får punga ut med för en sån här? £44.99 per flaska?! Tio gånger dyrare och en tiondel så gott, pärlor för ett Droney-svin, men man tackar.

Vad annat? Trettondagen är det väl idag, ingen helgdag i UK inte. Duden jag var inneboende hos i två månader när jag började jobba hörde oväntat nog av sig idag efter… ett och ett halvt år. Vi har inte hörts sedan sensommaren 2020.

Han frågade om jag hade registrerat min yrkestitel i UK ännu, jag sa nä, har inte jobbat på apotek i över ett år nu. Använde 2021 till att rest and regroup, flyttade in i en vacker liten 1r+k som jag hyr ensam i maj, ansökte om startuplån i oktober och driver egen firma sedan november. Och så är jag förlovad.

Det har jag inte kläckt ur mig i bloggen ännu, va? Det blev bestämt redan i denna veva, och sedan dess har jag suttit och pantat på det. Japp, jag och T ska gifta oss. Det är dags. Känns löjligt att referera till varann som boyfriend/girlfriend, vi har ändå varit en grej i snart sju år. Det motsvarar liksom inte verkligheten. Jag är wifey as fuck, och han, ja, han är min.

Vi kommer inte flytta ihop bara för det, poly är givetvis fortfarande en grej och bröllopet blir definitivt inte i Finland, så mycket är känt. Antagligen Skottland eller England. Vad beträffar efternamn blir det en double-barrel, som de säger i UK, och det gäller oss båda.

Råkar redan ha den perfekta klänningen i garderoben, ett loppisfynd från 2011. Svart och åtsittande nedtill, upptill ganska fyrkantig med rektangulär urringning, vit spets med ett sirligt droppformat pärlband i gränslandet. Det är typ sådär mycket vitt jag är bekväm med, fin kompromiss. Gäller bara att faktiskt kunna åla sig in i den om ett halvår också. T givetvis i full kilt med sporran-väska, sgian dubh-kniven i strumpan och allt det där, vad annars?

Om bröllopet blir av i sommar eller inte beror på coronaläget. Isåfall blir det tredje året i rad som jag ansöker om nya identitetshandlingar, trololololo. Allt det här tack vare en uttråkad kväll på 4chan vintern 2015. Tack, moot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s