Blonde lunsen och flunsa

Allmänpolitisk analys förekommer endast i svepande och långgrund form på denna blogg. Rör det inte knark, internetfrågor, NEETs eller män som får stryk blir det styvmoderlig behandling, även vad beträffar stormen kring Boris Johnson.

Det är liksom inte så populärt med makthavare som festar loss med kolleger under pågående lockdowns. När mannen på gatan tillåts träffa en annan person, och detta bara så länge det sker utomhus, då är det fan inte läge att ordna blöta work dos. Det är heller inte särdeles smart att ordna brakfest kvällen innan The Duke of Edinburghs begravning, särskilt inte om man ska föreställa en konservativ jävel.

Man kan försvara sig med letting off some steam under en stressig tid, jovars, men säg det åt anhöriga som tvingades ta farväl av döende närstående via videolänk eller bakom en glasskiva. Toriesarna är rosenrasande, ska den blonda kalufsen äntligen ryka? En sammanfattning över hur paha det är finns här.

I övrigt försvinner hoten om böter för att inte bära mask i butiker och kollektivtrafik nästa vecka. Att uppvisa covidpass lite här och var kommer heller inte vara obligatoriskt. Det blir upp till individuella företag och krögare att bestämma huruvida de fortsätter i samma hjulspår, skulle tippa att inget ändrar i praktiken. Busschaffisen har fortfarande all rätt att vägra ta masklösa personer ombord och jag har svårt att tro att fetischklubbarna plötsligt skulle släppa på vaccinations- och testkraven.

I dagarna sänktes också antalet dagar man måste självisolera om man testar positivt. Förr sju, nu fem, och det är tal om att ta bort självisoleringskravet helt i mars. Det om något är väl en indikation på att man går mot att kasta in handduken och behandla covid mer som influensa. Har själv checkat ut mentalt för länge sen. Bär mask, gör en lat flow innan tätbefolkad inomhusvistelse, business as usual.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s