Sömnlös efter Soho

Igår stack vi till hjärtat av Soho för en matbit och en film. Visste att det skulle bli svårt utan reservation på en lördagkväll men Club Mexicana hade plats vid baren. Helveganskt ställe med bara texmex = himlen. Åt fully loaded nachos och drack mitt livs första margarita, om nom nom.

Två unga män satt till vänster om oss och hade en högljudd cirkulär konversation som gick ut på ”it’s black!” och ”no, it’s navy! I would never buy something black!”. De upprepade i princip samma sak så länge att det kändes som en NPC-konversation. Till sist bad den ena duden mig om råd och jag sa att det var en cool-toned black. ”A genuine Yankees cap is navy!” protesterade den andra. Hade en dylik när jag var elva och inte fan var den lika mörk som hans.

Case in point, kollar in lite dataspel i Helsingfors. April 2002.

Jag och GB hade typ ätit färdigt vid den pointen, så jag önskade dem lycka till med att komma till någon sorts konsensus innan kvällen är till ända. Dödade därefter en flaska bubbel och rökte tobak på en i övrigt övergiven uteservering tillhörandes en italiensk restaurang. Champagnen var slut men proseccon var god, it’s all good.

Därefter Regent Street Cinema, en restaurerad biograf med anor från 1800-talet. Såg Belfast (2021) i samma salong som bröderna Lumières filmer rullade inför en förtrollad publik för första gången i UK back in the day. Jag tyckte om den, GB tyckte att han i princip hade sett en halv film, men ett filmval med stark anknytning till de brittiska öarna får ändå anses lämpligt.

Därefter tillbaks till lägenheten med en flaska JD i högsta hugg. Klockan var närmare 06:30 när vi slocknade. Mår förvånansvärt bra för omständigheterna idag. Checkout 10:00 imorgon, ser inte fram emot den sömnbristen alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s