SHAG-fyllda dagar

Så här muntra miner var det när det var dags att lämna GB-bubblan i måndags. Efter två-tre dagar är det alltid dags att se fram emot nästa gång, så är det bara.

Drack en kopp konferensté (svart, starkt, ingen sojamjölk) och sköljde ner två hummussemlor med överblivet blandverk innan jag stack. Eller, ptja, stack och stack, hade en del timmar att slå ihjäl mellan utcheckning och tåget till Andover, så satt och jobbade i lobbyn (strömuttag <3) i ett rätt bra tag innan avfärd mot London Waterloo.

Tågstationen i Andover visade sig vara så liten att jag gick från plattformen direkt ut på gatan. Jahopp. Fick vänta på bussen sisådär 20 min, fördrev tiden genom att titta på en liten katt som gick omkring på perrongen som om den ägde stället. Bommade bara med en hållplats, inte så farligt på en lokalbussresa som tog en dryg timme. Mötte upp A och köpte med mig lite tulijaiset, därefter påbörjade vi den becksvarta vandringen mot lägret. Det tog ett rätt bra tag, runt den ena kröken efter den andra.

Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av Stonehenge Heritage Action Group (SHAG) annat än ett mer avancerat läger än Ryebank, men mitt första intryck var ”permanent psytrancefestivalläger minus faerie lights”. Var uppriktigt imponerad av vad de hade lyckats få till stånd.

Ett fullgott kök som höll finländsk off-grid sommarstugestandard, utedass enligt samma princip, eldstad, solceller att ladda telefonen med, husvagnar, uppvärmda hyddor och en övertäckt geodesic dome-struktur, också med uppvärmning. Att ägna två nätter där var alltså en märkbart bekvämare tillvaro än förväntat. Fattas bara en bastu.

Rumlade runt som en äkta rambler under tiden jag var där och intervjuade A + två pers till relativt ingående. Ska alltså höra mig för till diverse publikationer som kunde tänkas vara intresserade och pitcha in själva juttun, sen utforma en artikel med önskad infallsvinkel om någon nappar. Bränner inte allt krut i bloggen innan det står klart vad som händer.

Kollar om denna hassel duger att göra hyddor av.

I värsta fall har jag hälsat på A och fått en intressant upplevelse i bagaget, i bästa fall lossnar det lite klirr som täcker resekassan. Bra deal oavsett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s