En tanke om förebilder

Efter att ha snackat med folk som är i yngre tjugoårsåldern i tisdags fick jag ett kvitto på att turbulensen kring att bli 30+ definitivt har lagt sig, perspektivskiftet har inträtt. Det var tydligt att de är i ett livsskede som jag har tillryggalagt och som kändes bra att redan ha bockat av. Samtidigt var det inte så länge sen jag var i deras sits och därför förstod jag dem väl, kunde möta dem på deras villkor.

Nästan alla jag känner är antingen 4-5 år äldre än mig eller 4-5 år yngre, vilket betyder att de flesta har passerat 35-strecket eller nosar på 30-strecket så småningom. Det vore intressant med lite större bredd i bekantskapskretsen åldersmässigt. Börjar åstadkomma detta en smula inom femdomscenen, har bekantat mig med ett antal äldre kvinnor som jag faktiskt kan, tja, relatera till. Det har varit tunnsått med den sorten i mitt liv tidigare.


En av mina parasociala ”andliga ledare” är en 43-årig sexarbetare från Puerto Rico. Det hade jag nog aldrig kunnat föreställa mig, men det spelar ingen roll (värdet av att föreställa sig är gravt överskattat ändå). Sättet hon säger saker på slår an en sträng helt enkelt, så jag tackar och tar emot. Det går inte alltid att förutspå vems synsätt som kommer att resonera.

Rent spontant skulle jag inte rådfråga fiktionella boomern Gun-Britt (f. 1957) som skaffade fyra barn med start som 23-åring och jobbade hela sitt yrkesverksamma liv på Sparbanken i Nykaabi och sjöng i kyrkokören på fritiden. På pappret en helt annan livsbana jämfört med min, men vem vet, hon kanske är en bad bitch, öppensinnad, rakryggad och inkännande. Inte fan vet jag vad hon har varit med om.

Är dock betydligt mer haj på tanken att be om livsråd av boomern Gibson (f. 1957) från Texas som övergav revisorsbanan för att istället bli LSD-försökskanin och turnera USA runt med bandet/freakshowen Butthole Surfers på 80-90-talet. En livsbana som tilltalar mig personligen, men han kanske är ett rövhål som är övertygad om att han har levt ett mer utsvävande liv än jag någonsin kan föreställa mig och därför sitter inne med alla svaren. Never meet your heroes och allt det där. Varenda jävla intervju jag någonsin läst indikerar motsatsen, men man vet aldrig.

Are you in San Antonio right now? Oh, I wish I could have a puffy taco right now. Oh lord. Oh lard, do I miss Tex-Mex. Good lard.

Gibby Haynes
Gun-Britt x Butthole Surfers, hottest drop of 1996.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s