Notismåndag: UFO, kossor och långväga fylletaxi

Här kommer tre iögonfallande rubriker från manchestertrakten den senaste veckan:

Why Mancunians thought they spotted a UFO flying overhead last night

Om jag hade skrivit ”molnfri himmel” vad beträffar lördagen igår skulle jag få äta upp mina ord. Märkte inget själv, men tydligen var det många som förundrade sig över detta ovanliga moln på en annars klar himmel. Det lär vara fråga om ett så kallat lenticularis-moln (som i mer dramatisk tappning är något av det mest uppenbara skrivbordsbakgrund-betet jag har sett på ett tag). Inte läge att hala fram alienmaskerna och ”WELCOME, VISITORS”-plakaten än, alltså.

Herd of cows cause ‘udder chaos’ during morning stroll in Bury town

En hundrastare hade glömt att stänga en grind till ett fält efter sig i Bury, Greater Manchester på torsdagsmorgonen. Bonden fick ersätta skadan på folks trädgårdar ur egen ficka och påminner allmänheten om vikten att se till att grindarna alltid är stängda. Till folks stora lättnad återbördades korna välbehållna, det hade ju varit tragiskt om djuren hade farit illa.

Jag passade på att göra en liten vårgallup eftersom tillfället bjöds. Nessa, 3, ser fram emot sin nästa tvångsinseminering, medan Bessie, 6, ser fram emot att dra sig tillbaka till Old McDonald’s farm, förlåt, Big Mac, efter ett digert arbetsliv. När jag frågade vad de gjorde ute på promenad i kvarteret blev det tyst. Till sist sa en yngre ko ”det var öppet, så vi gick”.

Mum, 34, orders £4.5k Uber from Salford to ‘help Ukraine’ after ‘one too many double pink gins and shots of Sambuca’

En rubrik lika ödesbestämd till att bli klickraket som att vad som helst med ordet midget eller pedophile är ödesbestämt att vinna rundan i Cards Against Humanity. Glammig blondin? Check. Stora bröst? Check. Stereotypiska val av sprit? Check. ”Blåst blondin”-narrativ? Vad annars. Tidningen får sina klick, intervjuobjektet får uppmärksamhet, folket får något att skratta åt eller bli upprörda över, alla vinner. Ämnar inte återge storyn okritiskt och heller inte ifrågasätta den totalt, du får läsa och döma själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s