Flyg och far

Ska precis hoppa på bussen och ta mig till flygplatsen, destination: NL. Ska träffa J och GB över en lång-långhelg kan man säga. Blandad kompott, lite jobb, lite nöje.

Det såg för övrigt ut såhär vid Manchester Airport för en vecka sen:

Flyktingar? Nä, semestersugna britter.

En hel del av arbetstagarna vid säkerhetskontrollen bytte till att jobba vid Amazon-lager eller i speditions-/matutkörningsbranschen under pandemin och vill inte tillbaka till en dålig arbetsmiljö och ett stressigt, underbetalt jobb. När Amazon-slaveri och Deliveroo-hustle är föredragna alternativ kan jag bara tänka mig hur fittigt alternativet är (ledningen har gett medarbetarna från andra avdelningar ”””möjligheten att stöda sina kollegor””” på volontärbasis, skojar inte).

Jag kan inte inverka på kötiden eller på hur andra passagerare beter sig. Kan däremot se till att förbereda mig på en hel del väntande (många podcasts, bekväma skor) och vara förstående gentemot personalen. Kommer vara på plats fyra och en halv timme innan avgång eftersom jag måste checka in rullväskan (åttio procent av innehållet kan användas antingen till att inkapacitera någon eller som tillhygge, sånt brukar de av någon anledning inte gilla i kabinen).

Bloggar givetvis som vanligt trots att jag är på resa. Hejsvejz.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s