Hjärnrenovering

God”morgon”. Jepp, jag lever. Får skamset medge att jag slocknade med telefonen i handen och ett halvförfattat inlägg på skärmen igår, så kan det gå.

Befinner mig rätt nära området jag bodde i med mitt ex, närmsta matbutiken från denna AirBnb är ”min” Albert Heijn, så gick och köpte mat och proina med GB och tog en sväng förbi för gamla tiders skull. Det var diverse renoveringsgrejer utanför lägenheten och dörren var öppen så jag hasplade ur mig ”Hi, I used to live here” åt den blonde killen med dammiga snickarbyxor.

Det visade sig att han hade köpt stället tillsammans med sin sambo för bara något år sen. Jag bad snällt om att få kolla runt lite och han gick med på det. Fick en massiv jävla chock när jag steg in, han har gjort om stället helt. Alltså helt. Det fanns absolut inget kvar av den ursprungliga planlösningen, bara fönstren. Sjukt surrealistisk känsla att hjärnans cachade automap över hur stället ”ska” se ut fick lov att renoveras i realtid.

GB stod tålmodigt utanför med två tunga AH-kassar i händerna medan jag utstötte ”oh my god, this is so weird/amazing, wow” igen och igen vartefter den blonde duden visade upp grej efter grej. Han har till exempel sänkt golvet i bakre delen av lägenheten och skapat ett vittus sovloft, hade ingen aning om att det ens gick. Överlag hade stället en harmonisk air nu, sannerligen mer än när jag bodde där med mitt ex, så det känns bra att någon har byggt ett lyckligt liv åt sig i lägenheten.

Bild: GB

Därefter texmex vid Popocatepetl, AKA restaurangen där jag åt mitt näst sista mål kött på 25-årsdagen. Det var givetvis smockfullt men de hade plats vid ett mindre bord precis vid baren. Drack margaritas och åt en nacho plate samt en quesadilla, ångrar ingenting.

Vloggmässigt fick jag en del användbart material filmat på stan innan jag mötte upp med GB, nu gäller det bara att editera skiten. Ska försöka klämma in det idag så att den kommer upp imorgon, tyngdpunkt på ”försöka”. Nu ut i solskenet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s