
Här följer ett recept på glutenfri äppelpaj utan vetemjöl. Du behöver:
Rullade hela havregryn
Äpplen
(Växt)mjölk
Smör/margarin
Lönnsirap
Kanel
Salt
Nötsmör (om du har)
Skär äpplen i bitar och lägg på bottnen av en ugnsfast form. Låt havregrynen dra i en måttlig mängd upphettad (växt)mjölk, rör ner kanel och salt. Häll smeten över äppelbitarna och grädda i ugn tills det uppstår en trevlig yta.
Smält en klick smör eller margarin ovanpå pajen direkt ur ugnen och garnera med lönnsirap och nötsmör. Servera med växtmjölk om du vill och njut av din gröt. Kom nu vittu int och säg att det smakar kartong.
Mikro och kastrull kan dra åt helskotta, Myllyn Paras pika-sågspån likaså. Vill du lära dig äta gröt är ugn ohotad etta.