SpaceHey

Kanske det bara är jag som är en 30 year old boomer, men jag hade inte hört om SpaceHey förrän igår. Ägnade en bra stund åt att klicka mig igenom profil efter profil och kunde inte undgå att fascineras en smula.

Sajten verkar till 95 % befolkas av ungdomar i åldrarna 13-19, bokstavliga tonåringar alltså, födda 2002-2009. Vad lyssnar de på? Deftones, KoRn, Slipknot, Rob Zombie, System of a Down och/eller My Chemical Romance, Paramore, Bowling for Soup, Pierce the Veil…

Några öppna profiler.

Det är som att kika in i en alternativ tidslinje, ett 00-tal där astrologi är superpoppis och alla specificerar sina pronomen. Att vara she/they eller he/they är vanligt. Jätteintressant.

Vet inte varför jag finner det så iögonfallande egentligen, det jag lyssnar på är ju också från när jag föddes +- tio år, så det torde ju inte vara några konstigheter. Många skulle antagligen känna sig gamla som har upplevt detta en gång förr, men jag tycker bara det är roligt att zoomers har upptäckt glädjen i att lära sig HTML och CSS för att göra ett personligt krypin utan någon jävla algoritm eller nån som försöker sälja nåt.

En reaktion till “SpaceHey

  1. Så knäppt och roligt att se, och kag får en sån himla lust att skapa ett konto själv 😀 Tror det inte ens var ett år sedan jag raderade mitt helgon-konto. Kanske min alternativa del saknar något?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s