Flashback forever?

Lyssnade ikapp mig på Flashback Forever medan jag förberedde kvällens D&D-session och märkte att jag blev lite spänd av att ta mig an avsnitt #103: Era pundigaste beteenden från två veckor sen.

Nemesis kände som bekant trådstartaren Arkomann mycket väl, i själva verket till en sådan grad att vi tog färjan till Umeå och tåget ner till Uppsala för att hälsa på honom hösten 2007, samma år som tråden startades. Minns även omröstningen FB:s största knarkare från samma år klart och tydligt: Arkomann vann, Nemesis1 kom tvåa och alprazolam_ (AKA Öl och piller och knivar – Det gick åt helvete-mannen några år senare) kom trea. Ettan och trean lever fortsättningsvis.

Arkomann agerar stand-in för en staty under restaureringsarbete vid domkyrkan i Uppsala i mitten av 00-talet.
alprazolam_, öh, chillar. Det här är en person som mår dåligt. 2011?

En känsla som har gnagt i bakhuvudet en tid blommade ut under avsnittet. Jag kände för första gången tydligt att det här är fyra kvinnor (Storfittekajsa var med) som sitter och flamsar och skrattar åt snarare än med. Någonting så elementärt som att ”meter” refererar till milliliter i rikssvensk pundarkultur hade till exempel varit tydligt efter ens minsta research. Blev rätt less på att det var på nivån håhåhåhå, vilka tokerier de där missbrukarna sysslar med, bara yta och distans.

Överlag tycker jag att podden har blivit sladdrigare och fnissigare över tid, mycket prat i munnen på varandra, konstant varierande ljudbild från avsnitt till avsnitt pga. turné, samt en känsla av att ”pratorna” är mer improviserade och inte lika välförberedda som förr. Detta sammanföll med när jag gissar att de började skriva showen som utlystes kring midsommar förra året.

Förstår verkligen dilemmat i att prioritera när uppmärksamheten är mer akut på annat håll, alla tre har familj dessutom, men jag tror också att publikuppskattning kväll efter kväll + utmärkelse efter utmärkelse + Patreon som går som tåget kan leda till en viss vila på lagrarna poddmässigt-faktor. Mänskligt.

Får se vilken nivå de lägger sig på när turnén är till ända. Den lär dock ska fortsätta tills slutet av maj, och sen har de ett helt spelschema i höst också, ända fram tills januari 2023.

Kanske är det bara jag som är blasé kring det hela av förklarliga anledningar. Har mycket att skriva om saken än.

Nemesis leker sammanbiten alkemist i ”den akademiska kvarten”, Uppsala. Oktober 2007.

Men Madrona, har du någonsin känt någon kille som inte är stilig och har långt, brunt hår?

Jo. GB är stilig, långhårig och blond.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s