Svettigt värre

Det var idel oroade och nyfikna meddelanden på WhatsApp och Discord igår. Det nationella värmerekordet slogs liksom förmodat, i Manchester slapp vi lyckligtvis undan med trettiosex grader.

30.0 °C i lägenheten = morgonstretch modell bikramyoga (nånää, då ska det vara tio grader till). Musklerna tycker dock det är jätteskönt, de är varma och slappa och jag känner inte för att be första bästa förbipasserande trycka in armbågen och gräva omkring precis under mina skulderblad.

Äter mina mjuka tacosar som vanligt, men med 10 % ljummet kidneybönblafs, resten välkyld gurka, tomat, grön tabasco, jalapeñosar, srirachamayo, salsa, fraîche och kylskåpskallt ris. Dricker vatten som en kamel, men ovanstående diet är allt annat än saltfattig, så det torde vara lugnt.

Åtminstone måste jag inte stå påpälsad och posera för turister. Fotografen som var framme fick till en riktig pangbild.

Synnerligen tempererad kultur möter klimatförändringens verklighet.

Flera uppmärksammade drunkningsfall har förstås förekommit, men tonårskillarna fortsätter dyka från broarna och simma i vattnen vid Salford Quays ändå, bara meter från blommor och kondoleanskort.


I övrigt var Extinction Rebellion framme och pamade lite rutor till News UK:s huvudkontor i London:

De surnade till över att News UK kan sitta i ett luftkonditionerat kontor och sätta bikinitjejer på stranden och treåringar med glass i handen på löpsedlarna, som om det vore allt. Målgruppen är förstås boomers som hjölmar om värmeböljan som drog in över landet ’76 och att det bara är att styra kosan mot närmaste Mr. Whippy.

”Gee golly, unlicensed Disney characters, my favorite!”

På tal om det har jag också bokat tåg till Brighton på sydkusten för att träffa GB i slutet av månaden, då den värsta hettan lär ska ha passerat. Förhoppningsvis finns det någon räls kvar vid det laget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s