Rikssvenska oskuldsoaser

Det rullar på här, va. Lyssnar och kastar ett getöga på Antikmagasinet i bakgrunden och minns hur mycket jag älskar SVT-program om design och antikviteter och skit. Alltid gjort.

Det är fan peak comfy att kolla på lite svepande svartvita foton av något bruk i Mellansverige som gjorde nånting på 50-talet och så nån arkivintervju från millennieskiftet med någon som var gammal redan då och så nån (oftast kvinnlig) sperg som har snöat in sig på skiten och berättar om det extatiskt. Det är min happy place.

Möjligen har det att göra med att Fråga om gamla ting och dylikt var min favoritspalt i farmors veckotidningar. Det var alltid nån vittus porslinsfigur som nån gammal människa har fått av sin farfar och den är alltid vittu tillverkad i Tyskland på slutet av 1800-talet och värdet rör sig omkring 100-200 kr, men vad gör det, nästa vecka kanske det skickas in en riktig dyrgrip.

Spalterna med synska kärringar var också intressanta att läsa. Sol-Brith och framför allt Saida!, häshtäg iconic. Nyckeln eller vigselringen låg alltid i nåt skåp bakom nånting annat och barndomsvännen hade det alltid bra och två barn. Ser nu att Sol-Brith är Saidas dotter förresten, wtf, plot twist.

Har du tappat din leguan är det kört. Sorry pysen.

Gynekologspalten var alltid nå det låter nu som vestibulit. Advokaten alltid arvsfrågor, uuuuuh, jag vill int att den där satungen som jag bara är halvsläkt med ska ärv nånting, va kan ja gör?!. Relationsspalten min kaar skådar bara tievie, känder me så osedd, men int ha ja sagt nainting åt an om e int.

Oho, nån nioåring i Tomelilla har byggt ett slott av 1500 glasspinnar. Sen nån vittus hund som börja skäll när det börja brinn och får nå sorts guldhjärta, som om den sku bry sig skit.

wat

Det, det är trygghet för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s