Bacillusker och alienering

När jag var liten föreställde jag mig baciller som små illgröna korsningar mellan Lilla My och penntroll.

+

=

En intressant konsekvens av att ha en halvårskalender som jag skriver i med blyerts och suddar ut vartefter är periodiciteten. Denna vecka blev jag upplyst om att jag för sex månader sedan egentligen skulle till Somerset för att hänga med T:s familj i en stuga, men det slutade med att jag fick corona för första och hittills enda gången.

Har lyckats undvika alla sorters bobbor sedan dess, men nu har jag plötsligt dragit på mig en förkylning lagom tills jag skulle hänga med upp till Aberdeen i helgen. Jahopp.


I övrigt vill jag framföra att det kändes som att resa norrut när jag steg av planet från Sthlm i början av veckan, men Manchester är i jämnhöjd med Hamburg. I den kungliga hufvudstadens innerstad verkar en beige hösttrench aldrig gå ur modet.

”Norr” är sannerligen ett relativt koncept, lika mycket en känsla och identitet som ett väderstreck. En man som satt framför mig på planet hade fan en huppare där det stod It’s grim up north skrivet med Bleeding Cowboys.

– Guillaume Seguin, franskkanadensaren som skapade fanskapet som 22-åring

Att vara i Stockholm en sväng var förstås också lika surrealistiskt som alltid. Allt i stadsbilden är på svenska, och man känner ju igen en massa namn och betydelsefulla platser som fick det att pirra när man var yngre och kollade på Sveriges TV, men samtidigt är språkmuren tydlig.

Det är förvisso förståeligt, folk är ju inte är vana vid att höra finlandssvenska accenter (insert Limmy-citatet i slutet av min som slängig ämnad men i backspegeln främst som fittig framstående redpillprocess kring den finlandssvenska språkvården förra hösten here).

Det mest slående är bara folköl i butiken och att Systemet vittu stänger klockan tre (!!!!!!!) på lördagar. Såväl vuxna som barn går däremot och plockar smågodis så det står härliga till, det finns fan godis överallt.

Att köpa ett paket tobak på Coop innebar för övrigt hela tre olika steg. Först välja Marlboro Gold vid en automat, betala och få ett kvitto, sedan självscanna allt annat och blippa själva handelskvittot för att bli utsläppt, sedan knappa in en PIN-kod i en automat vid ingången för att få paketet. Alienation = fullständig.

Big city life, it ain’t easy.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s