Nu ska vi (ej) fira

När jag kom hem från skolan i högstadiet skrömtade jag alltid i mig mellan en fjärdedels och ett halvt paket Weetos, ibland med en ask Fazers salmiak i, och läste plikttroget Vasabladet från början till slut, inklusive alla mommos charmtroll och solstrålar som uppnått valfri ensiffrig ålder, alla Dagny och Elna och Holger som har trillat av pinn, alla tack till personalen på serviceboende X för god vård, och framför allt de obegripliga firar ej-annonserna, som ju måste ha haft en enorm Streisand-effekt.

Ett bättre sätt att påminna eller upplysa folk om att ens födelsedag 1. är ett märkvärdigt tal såsom jämnt detta år och 2. är på akut inkommande än en uppvaktning undanbedes eller firar ej-annons kan fan inte ha funnits. En annons i VBL basunerade ju åtminstone förr ut skiten till så gott som varje hushåll i hela regionen. Det går helt enkelt inte ihop.

Ibland kunde det också stå ”bortrest”, vilket jag via föräldrarnas interaktioner och skvaller lärde mig kunde betyda allt från sommarstugan till Kanarieöarna till rena rama fake news i ett försök att hålla bort folk från dörren, men nog vittu blev folk som enligt utsago DEFINITIVT INTE ville ha uppvaktning glada om man dök upp med en blomma eller nå bulla iallafall, neeeej alltså int skulle ni ha behöva… sagt med förnöjsamhet i fejset, och det förväntades rentav att man skulle köra över personens uttryckliga önskningar.

Det måste typ ha handlat om ett sätt att skjuta ifrån sig förväntningar om stora kalas och skit, och inte något att ta bokstavligt. Människors vägar äro outgrundliga.

Gratulerar iallafall blygsamma Finland på födlaren, en suverän stat i såväl bokstavlig som bildlig mening. Det är mer än kan sägas för ovanstående shoop. Vill också påstå att det är häshtäg mittösterbotten-varning på att hitta en random VBL-faksimil från januari 2005 och korrekt identifiera en unge som ett småsyskon till någon man såg i samma skolbyggnad nu och då redan baserat på släktdrag i ansiktet.

Sampsa Sarparanta, Suomi-Neito (2015). Möjligen en snäppet mer realistisk bild av kvinnfolket som har hållit ställningarna i landet än den väna jungfrun.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s