En gammal hederlig (stulen) blogglista, del 1

Det strösslas sannerligen. Mycket förändring just nu, men en sak består alltjämt: blogglistan. Snodd av Sandra.


Vad köpte du senast?

Hobgoblin Ruby 5,2 % på halvlitersflaska till D&D i tisdags (förrgår). Drick inhemskt – må gott. Här får man tre flaskor till samma pris som en i Finland, något roligt ska man ju ha i allt det gråa (som dock har varit strålande på sistone, krokus och snödroppar och narcisser överallt).

Om det inte är krokus, snödroppar och narcisser vill jag inte veta. Blå pillret plz.

Hur lång är du?

1,73 i strumplästen.

Vad gillar du mest med dig själv?

Är frestad att skriva ”ingen kommentar” men nöjer mig med gnäurgh.

Vad gillar du minst med dig själv?

Blårg.

En person du saknar

Vardaglig saknad av folk som bor långt bort skulle jag inte karakterisera som saknad, främst längtan och förväntan och fantasier. Möjligen för att beslutet att flytta har legat i mina händer varje gång, det har liksom aldrig handlat om ”oho nu fick jag jobb här”.

Saknad har något mer oåterkalleligt över sig. Fjärde mars och femte oktober är datum med fortsatt signifikans, men utöver Nemesis har jag nog ägnat mest tid åt att sakna en vän som var grymt viktig i tonåren. Det tog rätt hårt på mig när personen flyttade till Sverige och bröt kontakten. Det fanns ingen annan som kunde fylla samma roll och jag fick heller aldrig någon riktig rätsida på varför.

Senaste gången jag kontaktade personen i fråga var år 2021, då i syfte att efterlysa referensbilder från Vasa på 00-talet till Trevor. Innan det hade jag inte försökt ta kontakt på… sisådär åtta år, eftersom jag förlikade mig med saken. ”Left on read” även denna gång.

Är du romantisk?

Beror på vad som menas. Blommor och choklad och middag med tända ljus och månskensserenader med luta och ett spår av vittu rosenkronblad som leder in i sovrummet medan Bon Jovi spelar i bakgrunden?

Jaha.

Romantisk i samma bemärkelse som en hemmaboende ungdom med en idealistisk syn på att bo i kollektiv eller cottagecore-drömmen hos en livslång storstadsbo, inte särskilt. Mer när jag var yngre. Nu har jag hunnit uppleva en del av det jag drömde om och vet att allt blir vardag. Hedonism blir vardag. Homeostasis is a bitch.

Samtidigt vill jag gärna tro att det finns något som ligger mellan non-stop hedonism släsh eskapism släsh luftslott och en vardag modell rutig ingenjörsskjorta (eller diskvatten… eller diskvattensdoppad ingenjörsskjorta, om man har riktigt läidon). Jag är ganska bra på att dra fram de romantiska aspekterna i en upplevelse och liksom vila i dem. Det blir ju svårare att uppnå sånt desto mer man försöker.

En skopa romantik hjälper nog överlag mer än det stjälper. Så gott som all musik jag lyssnar på har spelats in i en koppi i vilken musikerna har fingrat på sina instrument en efter en, tagning efter tagning, med tillhörande lunch och halvdruckna kaffekoppar, och så har sången spelats in och lagts på sist. Men inte är det ju det jag ser i huvudet när jag lyssnar, nej, det som spelas upp för mitt inre öga liknar mer en idealiserad musikvideo än något annat.

Vad beträffar romantik inom relationer nöjer jag mig med att mumla något vagt om att ”passion betyder lidande” och ”ingen ros utan törnen” och sånt.

Har du söndagsångest?

Vardagens charm var för mig obegriplig tills jag slängde bensågen och skaffade en större sko.

Vilka städer har du bott i?

Vasa, Åbo, Utrecht, Delft, Haag, Manchester. En ramsa som jag har rabblat fullt tillräckligt.

Lyssnar du på poddar? Vilka?

Arbetar jag med bilder snarare än text är det poddar non-stop och alltid svenskspråkigt. Musik blir tårta på tårta, men att rita medan någon pratar är typ som att klotta i ett skolhäfte.

Låt på hjärnan just nu

Låten från senaste episoden av Todd in the Shadows serie One Hit Wonderland som jag kollade igår, dvs. Autograph – Turn Up the Radio, en låt som för mig och många andra närmast är förknippad med Grand Theft Auto: Vice City (2002).

Ett romantiserat Miami i ett romantiserat 1986.

Är du en ringare eller smsare?

Ring, ring, snälla slå ingen signal, tystnaden är så total och det är meningen. Om någon jag känner ringer oombett brukar det alltid vara dåliga nyheter, såvida det inte är morsan, men hon är förlåten för hon är boomer. Samtal kommer man överens om.

När går du och lägger dig?

Klockan kan ganska ofta visa 01 eller 02 när jag kliver ur badet. Min resväg till arbetsplatsen mäts i meter.

Vad är det modigaste du gjort?

Bla bla bla lämnat allt och flyttat till ett annat land två gånger (VISSTE DU ATT JAG INTE BOR I FINLAND??????+++++) är väl någon sorts standardsvar. När jag skulle pierca båda nipplorna med nålar vars tjocklek uppgick till två millimeter var jag dock rädd på riktigt, men jag var 18 år minus exakt två månader och höll god min.

Har du någon gång åkt ambulans?

Ja, en gång, men det minns jag inget av. Tragikomisk historia från hösten 2016 som jag borde sätta mig ner och skriva. Lägger till på listan. Den är lång.

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?

Ja, liksom merparten av den kvinnliga befolkningen. Flera år sedan senast nu dock, ta i trä och allt det där.

Vilken är den lökigaste quoten du vet?

Som jag har förstått det betydde ”lökig” ursprungligen att vara loj eller avslappnad, men motsvarar idag snarast engelskans ”cheesy”.

Vad gäller citat och sägningar finns det en hel del frukter som hänger så lågt att de snarast är fallfrukt – att karpa diemen och leva och skratta och älska etc. har spytts på till lust och leda. Det påstådda Marilyn Monroe-citatet om att inte förtjäna någons bästa om man inte kan hantera personen när hen är som värst börjar också nå dit. Hipsterfräckisväggbonader i stil med ”En stor kuk är en klen tröst i en fattig familj” och dylikt är ganska trist även det.

Upplever det som att de lökiga citaten har ökat explosionsartat på internet i modern tid, men visst fanns det sånt på 2000-talet också: så kallade ”motivational posters”. De följde typ samma format – en liggande bild, en tjock svart ram, ett ord eller en kort rubrik, samt ett citat – men det spårade förstås ur till sist.

WHARRGARBL

3 reaktioner till “En gammal hederlig (stulen) blogglista, del 1

  1. ”Vardagens charm var för mig obegriplig tills jag slängde bensågen och skaffade en större sko” är en sån där mening där jag förstår orden i sig, men innehållsligt begriper jag inte ett dyft. Påminner mig lite om hur det känns när jag för tillfället jobbar med att språkgranska gymnasieläroböcker för sjunde kursen i fysik.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s