En gammal hederlig (stulen) blogglista, del 2

Hur många kuddar sover du med?

Två. Har en ”””””””dubbelsäng””””””” (en brittisk double är bara 135 cm bred) och det ser fan tragiskt ut med en enda kudde. Däremot sover jag bara på den ena, och alltid på ytterkanten.

Äter du några vitaminer eller kosttillskott?

Två. Tuggar i mig 1000 µg B12 en gång i veckan och 100 µg/4000 IU D3-vitamin per dag. Våren 2018 hade jag tuggat 20 µg D3 dagligen i sex månader och var ändå strax under referensvärdet, så jag brassar på.

Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?

Lol, gymnasiet. Gick två (kaotiska) år på IB-linjen först, och eftersom undervisningsspråket var engelska hade vi engelsklektioner i stil med modersmålstimmarna, dvs. vi läste böcker och skrev essäer, diskuterade stilgrepp etc. ”Det andra inhemska”, alltså finska i mitt fall, var obligatoriskt.

Gick även en Arbis-kurs i ryska medan jag ännu bodde i Vasa, sen två kurser holländska i Åbo innan jag flyttade till NL. Av ryskan finns det inte mycket kvar, typ enstaka fraser samt det kyrilliska alfabetet, men holländska kan jag flytande.

Hav eller pool?

Jadu, när var det pool-läge senast? Ibiza?

VS

Café del Mar, augusti 2018

Föredrar alternativet man inte ens måste vara i för att njuta av.

Tycker du det är värt att lägga mycket pengar på fina smycken?

Billiga smycken som kliar och blir bronsfärgade och som man måste smeta ett lager genomskinligt nagellack bakpå för att de inte ska bli gröna och sånt har jag växt ur. Däremot förstår jag mig inte på att lägga flera hundra euro på ett smycke heller, känns extremt ovärt. Skulle bara noja över att tappa eller repa det.

Överlag har jag försökt få in vanan att bära smycken till vardags flera gånger utan att lyckas. Speciellt ringar kan kokk se, de är fan bara i vägen vad än jag gör.

När man sätter i örhängena blir det dock genast fest.

Kan du busvissla?

Nä, lyckades aldrig lära mig det. Får några diffusa minnen av att morsan försöker visa mig och säger att det var något man måste kunna i Hankmo eftersom det typ var en nödsignal (?)

Vad har du för ringsignal på telefonen?

Default-trudelutten i SailfishOS. Det blir mycket Hello madam I am calling from Currys/O2/Carphone Warehouse how are you today? med spoofade nummer från London och Liverpool, men jag måste ändå svara pga. jobb, va.

Har du körkort?

Ja pga. Österbotten.

Är du religiös?

Nej pga. Österbotten.

Eccles, augusti 2020

Har du någon tatuering? Vill du göra någon tatuering?

Nej pga… ja, varför? Gillar min hy och tycker den är finast utan motiv, typ. För några år sen funderade jag på att tatuera över ärren på vänsterunderarmen eftersom de ser ut som någon sorts self harm, men när jag väl ritade motivet och insåg hur stort det måste vara fick jag kalla fötter. Piercingtjej rätt och slätt.

Go to-mat som alltid är gott

Flaps!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Förfestmaten nr. 1. Lagar sig själv i ugnen, självservice, alla äter precis så många de vill och orkar. Dessutom ännu godare som krapulamat efter tolv timmar i kylen.

Blandar helt enkelt uppblottnad och urklämd sojakross + bönor + tomatpassata + en påse frysta grönsaker + lök + vitlök + en jävla massa kryddor och örter + en jävla massa salt, peppar och rypsolja i en stor gryta i ugnen. Sen får man fylla små eftervärme-värmda tortillor med det + ris och garnera med en lättsaltad blandning av rödlök, gurka och tomat + hot sauce. Lyxvarianten innefattar även (havre)fraîche, färsk koriander och lime.

Hur ofta tvättar du håret?

Två-tre gånger i månaden i snitt. Efterbehandlingsbalsamet räcker tills nästa gång det är dags att färga håret. Circle of life.

Har du bra självförtroende?

Litar på tangentens riktning.

Har du något klädesplagg som du använt i flera år och aldrig blir trött på?

Det är fan många, måste räkna. Brukar inte ”bli trött” på kläder, har dem tills de faller sönder i sina beståndsdelar eller är synligt och fult slitna.

Av tjugoåtta plagg i garderoben har jag haft hälften i fem år eller mer. Sex av de tjugoåtta plaggen har jag köpt splitternya. Är dock beroende av att andra donerar sina nya felköp eller knappt använda kläder till second hand/charity shops, trolololo.

Bland annat denna Pampas-paita från 80-talet hänger fortfarande med. Åbo, maj 2013.

Vad köper man för blommor till dig?

Förr brukade jag ge ett uttryckligt blom-veto. Jag tyckte helt enkelt att det var synd att skära av blommor medelst kniv bara för att ploppa dem i en vas i typ en vecka. Detta respekterades givetvis inte eftersom folk värderade lusten eller impulsen att ge blommor högre (eller snarare: obehaget i tanken på att komma tomhänt eller köpa något annat var större än obehaget i att köra över en ung människas vilja).

”Jag vill egentligen inte att ni köper blommor, det är så ledsamt när de vissnar” behandlades med samma tyngd som MAMMA JAG VILL HA EN HÄST och jag fattade inte varför. Det tog ett bra tag innan jag förstod att blommorna egentligen var riktade mot morsan, jag var bara en proxy. Så tycks det ofta vara med diverse bemärkelsedagar tidigt i livet, det är föräldrarna man gratulerar i första hand.

Nu händer det inte att jag får blommor längre eftersom jag har tagit mig förbi diverse milstolpar och äldre släktingar har trillat av pinn. Det har varit tunnsått med kvinnliga vänner som skulle kunna få för sig att köpa blommor till födlaren, och det finns väl ingen man under 50 som köper blommor på eget bevåg (förutom typ till morsdag och den 14:e februari, om ens det). Eller ja, GB skickade faktiskt en bukett när jag hade fått ett dåligt besked, men det visade sig senare att den hade levererats till granndörren. Lol.

Numera har jag mjuknat en smula i min blomneuroticism, men föredrar oftast andra sätt att visa uppskattning. Om jag verkligen ville ha blommor skulle jag se till att 1. uttrycka det klart och tydligt, inga jävla hoppfulla hintar och 2. specificera vilken sort, färg, samt reservalternativ. Män är i allmänhet inte tankeläsare, och om en arg (eller ännu värre, besviken) kvinna är ett möjligt utfall efter ett försök att glädja henne… ja, då blir det vinnande draget att inte spela.

Hur uppvaktar man dig?

Man kan skriva/rita/photoshoppa något roligt, eller smälla en flaska champagne/absint på bordet. Presentkort till massage och fotvård och sånt är också guld.

Vad blir du glad av få höra att du är?

Sånt som jag anstränger mig för att vara och göra. Jag är till exempel väldigt mån om att förstå människor jag tycker om.

Mina första tankar var dock ”a good DM” och ”a good domme”. Lol.

Vad händer i helgen?

Heart of Glass! T och C dyker upp om… två timmar, vilket betyder att det är hög tid att tjippa iväg och köpa förfestflap-ingredienser när jag är klar med denna lista.

Vad bävar du inför?

Köra bil i UK. Bara tanken ger mig adrenalinpåslag.

Vad var det senaste du skrev i Word?

Jag skriver vanligen i Notepad, eller Anteckningar som det brukar heta på svenska. Åtminstone är jag inte George R. R. Martin; gubben är ökänd för att skriva i DOS-programmet WordStar 4.0.

Sånt som ska skickas in skriver jag däremot i WordPad, senast en intervju till STBL som torde pubbas nån gång snart.

Sommar, höst, vinter eller vår – vilken tid på året föredrar du?

Alla fyra årstider har sin charm och jag är grymt nöjd över att få uppleva dem, men kanske senvåren. Jag fyller år, allt är #00FF00-grönt och hela sommaren är ännu framför en. När jag var yngre drogs jag dock med en stark melankoli just där kring skolavslutningen, en gång brast jag ut i sorgegråt när jag såg en kanske 85-årig man med studentmössan på. Nu gör tanken mig främst rörd.

Är du blyg?

Nä. Reserverad i större sällskap och formella sammanhang, brukar definitivt lyssna mer än jag pratar, men blyg skulle jag inte säga.

Vilket påminner mig om när jag gjorde en Berusad.org-undersökning kring huruvida folk var rädda för åskan, och en stor del av killarna valde svarsalternativet ”nä, men jag har respekt för den”. Det var bara tjejer som täcktes svara ”ja”.

Vad skulle du som tolvåring tycka om ditt yrke?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s