Småhård helg

Runda 1: The Manchester Metal Munch med T och C i fredags. Först texmex, därefter pints vid The Salisbury, där jag bland annat träffade en trevlig grekisk kvinna och hennes bulgariska man, diverse folk från femdomscenen i Manchester, en herreman som gillade rollspel och hade en ståtlig aura, en kvinna vid namn Dawn som utstrålade allt annat än en förnimmelse av soluppgång, samt den belgiska transkvinnan som har varit någon sorts munch-vän ända sedan vi träffades vid The Molly House när jag precis hade flyttat hösten 2019.

Det var på något sätt lärorikt att ingå i ett sammanhang där jag var the baby. Det tycks vara viktigt för mig att interagera med folk som är äldre, men inte som ett självändamål – det måste finnas någon sorts rapport i grunden, och om detta uppfylls är det ett trevligt sätt att bekanta sig med vad man kan förvänta sig när den första siffran slår om till fyra.


Traditionen är att de flesta drar till metalklubben Satan’s Hollow efter munchen, och jag snackar alla jävla jag-är-elva-år-och-nu metal-är-på-tapeten-hits. Det gick inte bättre än att vi hängde med, och därmed serverades vi Last Resort, Break Stuff, Crawling, Freak on a Leash och allt satan. Passligt namn.

Vid munchen träffade jag också en attraktiv forester från Lancashire, vars yrkestitel tydligen översätts till ”skogsbrukare” på svenska, och han hängde på med mig när vi drog till klubben. Duden visade sig vara en stenhård masochist. Satan’s Hollow har många mörka hörn. Du får göra matten.

Riktigt i slutet av kvällen med en utåtriktad kvinna som faktiskt håksade att ta kort.

När jag och T skulle tillbaks till mig och vår Uber precis hade anlänt dök det dock upp en lettisk kvinna från ingenstans. Hon var dyngrak, helt obekant med Manchester och visste inte hur hon skulle hitta tillbaks till sitt hotell – Sachas, som jag och GB hade en minnesvärd helg vid förrförra vintern.

Duden som körde Ubern fick sig en gratisresa och vi styrde stegen mot det ökända hotellet istället. De två männen som först hade erbjudit sig att följa henne dit började juba nånting om att ”oh, she don’t trust nobody who’s black”, men vad fan, skulle du hellre slå följe med en man och en kvinna eller två okända män i hennes situation? (diverse seriemördare har förvisso kört på den strategin, men shhhhh)


Klientelet vid Sachas var ungefär som man kunde förvänta sig kl. 04:30 en lördagsmorgon. Led verkligen med dörrvakten, snacka om paskaduuni. Fullt med höga och fulla människor med ansiktsuttryck som om de hade utsatts för grava oförrätter (som med nittionio procents sannolikhet var självförvållade).

Konstaterade att den lettiska kvinnan var en del av den rysktalande fjärdedelen i landet eftersom innehållet i hennes telefon uteslutande bestod av kyrilliska bokstäver, vilket i sin tur gav dörrvakten huvudbry, men vi lyckades till sist få henne genom dörren. Vid det läget kände vi att vi hade uppfyllt vår barmhärtiga jävla samarit-plikt – inget kvar att göra förutom att dra hem till mig och slockna.

Knappt återställd från runda 1 var det dags att duscha, ta bort gårdagens smink och smeta på ett nytt lager på lördagseftermiddagen. Runda 2 bestod av ett klassiskt oplanerat häng hos D, något som har inträffat allt mer sällan sedan han flyttade till Salford.

K och L skulle hitta på något annat till kvällen, så vi åt icke-äcklig polenta (för första gången i mitt liv), rökte tobak, for till Tesco och köpte en massa öl och rosé som vi inmundigade i inspirerad takt, snackade om Delta Green och H. P. Lovecraft, lyssnade på Melvins och Cardiacs, filosoferade om mitt nya corporate-kapitel i livet, kollade på standup av Doug Stanhope och dylika saker man gör när man inte enas om att samlas kring en viss aktivitet. Jag har ett behov av samkväm som får bli vad det blir. Mer dylikt plz.


I skrivande stund är det tisdag kväll och jag har precis ställt i ordning samt genomfört något som har lett till att tre av mina vänner har haft jätteroligt i tre timmar. Det är fan inte fy skam. Imorgon kväll blir det Panda Bear & Sonic Boom, detta far/son-förhållande som inte alls är det.

Det finns alltid ett sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s