‘tis better to have loved and lost

Nu är det maj då jå hej hej glada wappen i efterskott hoppas du int ha diabetesa sönder i sviterna av all metrilaku. Varken wappen eller första maj av finländsk modell är en grej här, men eftersom jag jobbar enligt den svenska kalendern hade jag ledigt i måndags iallafall. Tillsammans med resten av UK, förvisso – de har sina vittus bank holidays och första måndagen i maj råkar vara en av dem, vad för datum det än är. Detta år sammanföll det passligt nog.

Säsongsenlig sysselsättning.

Vad har jag sysslat med hittills i vår? En hel del, nu när jag tänker efter. Floating, sjukhusvistelse, mexikansk proina, metal munch och Sonic Boom + Panda Bear torde jag redan ha nämnt. Utöver det har jag sett The Black Angels och Suede, undrat varför en försäljare av figuriner med någon sorts shibari-harnesk på hade ett utbud som bestod av 98 % kvinnokroppar vid Antwerp Mansion (WHAT’S WRONG WITH THE MALE FORM?????++), shoopat omfattande bildkollage till vänners födelsedagar, playtestat D:s playlist, sett den relativt charmlösa D&D-filmen (stora berättarsläggan är tröttsam), DM:at mina två kampanjer som vanligt, mindat min fakking well och kastat yxor med en skock fyrtiotaggare, som även flätade mitt hår, för att därefter småprata med E:ade zoomers vid YES.

Jag har också bokat biljett till Finland – det blir en midsommar i det förlovade hemlandet för första gången sedan slutet av 10-talet – och brutit en förlovning, för första gången sedan slutet av 00-talet. Lol.


Jag är just nu i en ålder där jag är oerhört fascinerad av just tid och ålder. Det blir inte bättre av att jag i fredags stod i University of Manchesters studentkårhus och bevittnade en man som spelade vid samma studentkår år 1968, femtiofem vittus år tidigare, och att en av hans främsta låtar leker med frasen we are time captives/captains.

Arthur Brown, som öppnade för Hawkwind, är i skrivande stund åttio år gammal. ÅTTIO!!!!!!!!. Proto-chockrockaren Brown banade väg för i princip varje efterföljande allmänt outrageous akt med svartvitt smink och massa teatraliskt skit, och han hade minsann inga problem med snabba kostymbyten i fredags. Rösten höll finfint och rörelserna var hur graciösa som helst. Stod och log för mig själv över att köttet åldras, men det är övertydligt att det fortfarande är samma jävla person där inne.

Jätkän som spelade synth var gissningsvis snäppet äldre än mig och påminde om en blandning mellan Jerry Garcia från Grateful Dead och en holländsk Environmental Biology-kille som jag träffade när jag precis hade börjat studera i NL. Noterade till min stora glädje att biologi-Jerry var 60-talet troget och även spelade basen – vad ska man annars ha vänsterhanden till.

Kontraktuellt påbjuden Ray Manzarek (AKA The Doors verkliga sexsymbol, don’t @ me).

Jag och Nemesis hade en del traditioner under våra psykedeliska utsvävningar, och en av dem var att vi alltid kollade The Crazy World of Arthur Brown – Fire (live TOTP 1968).mp4 vid någon point. Vi inledde också alltid hela faderullan med Master of the Universe av Hawkwind, vilket gör att det än idag vänder sig i magen av de stigande frekvenserna i början av studioversionen (body load).

Att se båda spela under samma kväll ledde därför till en del Stora Känslor™.

AJ AM DE GAD OF HELLFAIYA

Folk undrade om jag var okej två gånger. Det var jag. Inte bara för att jag kan pallra mig iväg och se Hawkwind en fredag – men också för att jag kan pallra mig iväg och se Hawkwind en fredag – och dessutom på hemmaplan i UK.

Jag tar det för givet, men det är inte alla som kan göra det. På grund av avstånd eller på grund av brist på existens. Men jag tog ju minnet av honom dit, och det är inte så illa pinkat.

Dave Brock i Hawkwind är för övrigt åttioett. ÅTTIOETT!!!!!. Alltså vad satan. Tänk hur många jävla ”it is with heavy hearts that we have learned of the passing of…”-meddelanden han har skrivit i sitt liv. Jag kan inte föreställa mig hur det är att ha spelat musik med någon i tjugo-trettio-fyrtio-femtio år och att personen sedan bara är borta.

Det blir ju dock inte bättre än så. Ju fler dylika meddelanden man har skrivit vid åttioett års ålder, desto bättre. Och jag har landat i att det är värt det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s