Kraft i skogen

Det börjar bli så arma länge sedan man varit på festival i Finland, ens innan pandemin. Brukade åka till Kosmos Festival i östra Finland med en mindre grupp varje år, men det blev slut med den saken när det sprack med senaste exet 2017.

Det började dock riktigt värka i festivaltanden när jag blev påmind om detta klipp häromdagen. Den finska elektrogruppen Imatran Voima kör ett improviserat set vid Konemetsä 2009 och killen i Tool-paitan har ganska… intressanta moves. Önskar det fanns mer material från denna show, men så vitt jag vet är detta allt som finns.

Hann tyvärr aldrig se dem live själv. Perttu Häkkinen, AKA Randy Barracuda, gick bort i sviterna av en cykelolycka år 2018 efter att ha uppträtt med Imatran Voima på Flow Festival i Helsingfors kvällen före. 39 år, holländskfödd fru, två barn. Mycket tragiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s