Tomma tunnor

Haha, gillar hur sent-en-lördagskväll-jaget kände tillräckligt med pliktkänsla för att hala fram telefonen och skriva några rader i bloggens första mobilinlägg innan hon slocknade. Gulligt.

Delta Green var helt intressant, rekommenderar den rollspelsintresserade att testa, speciellt om man endast kört olika fantasyvarianter förr. Platsen för scenariot var Afghanistan i oktober 2011, gruppen bestod av fyra amerikanska soldater, en civil diplomat, hennes livvakt, samt en tolk. Uppdraget var att åka till en specifik dal befolkad av en skild etnisk grupp och 1. upprätta en diplomatisk förbindelse 2. erbjuda mat, vapen och medicinska förnödenheter 3. få dem att tillåta upprättandet av en amerikansk utpost i kriget mot den gemensamma fienden, talibanerna. Eftersom Delta Green uttryckligen innefattar lovecraftiga tendenser visade det sig förstås inte vara så enkelt. Gillar man inte primalskräck bör man nog undvika just denna rollspelsart.

Gick förstås också och förälskade mig i lägenheten jag kollade på innan, håller tummarna för att jag får den. Tror fan inte jag kommer hitta något lämpligare om man tar alla faktorer i beaktande: läge, storlek, avgifter och hemtrevnadskänsla. Kan bra tänka mig att bo där i åratal. Påminde lite om mitt rum i Haag, men en helt egen lägenhet. Gräddfärgade väggar istället för mäklarvitt, stort fönster mot baksidan, badkar (!), mysigt litet kök med gasspis, högt i tak, på gångavstånd från D. Har lämnat in min ansökan, måtte det gå vägen.

De tre kanadensiska killarna lämnade för övrigt in sina slutgiltiga bidrag till rollen som Richard i tid. Amerikanen beklagade först att han hade glömt bort tiden medan han hjälpte sin morsa flytta och att det var för sent att spela in när han kom hem, därefter sa han att han inte kan slutföra projektet till en duglig standard pga. housemates.

Klart att shit happens, men sättet det var skrivet på var för aggressivt i sitt försök att väcka empati (du vet vad jag menar, för mycket snyfthistorievibbar). Detta var alltså snubben som försökte verka så proffsig att han hade official på slutet av sitt namn, och påstod sig ha knappt ett decenniums erfarenhet. Killen som fick rollen hade inte gjort ett endaste gig sedan han registrerade sig på Fiverr för ett år sen, men ändå var han definitvt den som fattade grejen snabbast och faktiskt vågade spela ut precis till den grad jag bad om. Solklar vinnare. Tomma tunnor skramlar mest?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s