Blond ragebait

Har äntligen lärt mig det här med att välja sina strider, men det finns fortfarande en grej som är unik i sin förmåga att få mig att koka över.

Blev påmind om detta när jag läste att Institutet för hälsa och välfärd (THL) rekommenderar försök med så kallade brukarrum. Utöver detta propsar de till exempel också för substitutionsbehandling, att dela ut naloxon och sänka tröskeln för att tillkalla ambulans. Hurra!

Bild: YLE

Enligt Panda Eriksson (nyligen omnämnd i detta inlägg) har stadsfullmäktige i Åbo beslutit att förberedelser som skulle göra brukarrum möjliga går vidare till behandling. Hurra! Vid det här laget vet jag dock att alla landvinningar i skademinimeringsfrågan åtföljs av min ärkefiende: reductio ad vad skulle det skicka för signaler. Tro fan det.

Stadsfullmäktigeledamot Laura Kaarniharju från Sannfinländarna säger att hon motsätter sig brukarrummen, eftersom hon anser att det ger en signal av att man tillåter något olagligt.

Svenska YLE

Vaaliteema 1: Palvelut. Hoitoa ja tukea on saatava silloin kun sitä tarvitsee.
Valtema 1: Tjänster. Man bör kunna få vård och stöd när det behövs (reds. övers.).

Laura Kaarniharju, Sannf., barnmorska och sjukskötare

Ja, hördu. Vad skulle det skicka för signaler om vi lät spelberoende ansöka om skuldsanering? Det är ju egen måka rätt och slätt, en egengrävd grop, eller?

Vad skulle det skicka för signaler om vi lät homon käka PrEP gratis? Det är ju äckligt att böga, kan de inte bara låta bli?

Vad skulle det skicka för signaler om vi delade ut kondomer åt högstadieelever, byxmyndighetsåldern är ju 16 i Finland?

Vad skulle det skicka för signaler om vi förde rattfyllerister som krockat till sjukhus? Rattfylleri är ju olagligt och äventyrar också omgivningens liv och lem, ska vi signalera att vi accepterar det genom att plåstra om dem?

Kanske dessa åtgärder signalerar att folk VITTU kommer gör saker oavsett vad just din moral, eller lagen, eller rentav personens egna jävla förnuft säger ibland, och att vi får göra vårt bästa för att minimera skador och risker?

Calm blue ocean, calm blue ocean…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s