Lätt efterrätt

This is the shit.

En kort, lättsam notis idag: Alpro har tydligen lanserat Alpro 360, en lättare veganglass. Försöker i mån av möjlighet stöda företag som är helt inriktade på veganska produkter och står för innovation istället för att köpa de stora handelskedjornas kopior under eget märke, men det finns förstås argument för att göra det också (inte minst plånboken, man får inte mycket i veckan som arbetslös här alltså).

Testade dock choko-varianten och blev mäkta imponerad. Finns också med mango- och macchiato-smak, de är på testlistan. Utmärkt konsistens och objektivt god, inte bara som lättglass sett. Att hela förpackningen innehåller 360 kcal är svårt att tro, detta utan sötningsmedel (!). Dock ska Tesco ha fyra pund för en tub på 450 ml, så vardagsmat kommer det definitivt inte bli, men ändå trevligt med ett lättare alternativ till glass som inte är sorbet.

När jag tokdietade som 23-åring slank det ner massvis med Pingviinis mjölkglass för att jag inte skulle bli helt galen (och Rainbows lightcola, litervis). Denna produkt är definitivt lyxigare i smak och utförande, men kan nog komma att fylla samma funktion då och då. Minus manin.

Lite retsamt att Alpro inte marknadsför sin glass i Sverige, men i Finland finns deras vanliga glass i tre smaker, så förhoppningsvis kommer de släppa den i Finland vid någon point. Tjata lite på dem om det intresserar, vetja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s