Väder i långväga städer

Förra inlägget var egentligen inte tänkts att publiceras heti, men jag var trött och muskelminnet hann trycka på Publish när jag var klar. Nåväl, bonus.

När jag gick och lade mig efter att ha sjungit tutorialmakarnas lov igår var det tidig morgon i Indien, som trots sin storlek har en enda tidszon (UTC+5:30). Ja, fem och en halv timmes förskjutning. Vem var det som håksade på det? Britterna, förstås. I delstaten Assam i nordöstra Indien observerar man tydligen informellt Tea Garden Time (UTC+6:30) och vad var det jag sa om den fadda vittus domarperuken nu igen, jag VÄGRAR!!!

…hade iallafall en karta över landet framme i en täb och råkade se att vädret i Delhi var ”haze”. Inte så konstigt med tanke på att staden var den fjärde mest förorenade i världen år 2021, kanske, men det är ändå något jag inte har sett som väderbeskrivning förr, så jag blev nyfiken och lät musen vila på stad efter stad.

Av någon anledning kittlar det lite att folk i Ajmer sydväst om Jaipur kan vakna kl. 06:00, stänga av alarmet på telefonen, kolla jahopp, vad blir det för väder idag då? och istället för ”sunny” eller ”partly cloudy” se ”widespread dust”. Dagens väder i Ahmedabad? ”Smoke”. Dagens väder är rök. Det står det nog inte ens i Amsterdam under Cannabis Cup huehuehue boomerhumor.

Shoutout till den 18-årige nordengelske turisten som skrek AAAAAA MAN THAT’S HAZZZZZE åt sina lika gamla medresenärer efter att ha stigit av tåget vid Amsterdam Centraal och innäsigat en vindpust med röka typ 2016. Vet inte varför jag minns det ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s