Osannolika hjältar

Helgen bjöd på rollspel och bastu. Gruppen bestod av en frånskild gatuförsäljare med matvagn, en nyinflyttad präst med mastiff och packåsna, en semi-eremit som mest kokar dill-koriander-mosha och har en fet råtta som sällskap, samt en fyrdubbelamputerad f. d. legosoldat som bor med papp, alla level 1 (snarare 0.5, ingen förutom prästen hade ens en standardclass).

Döpte scenariot till Unlikely Heroes, skrev det samma morgon. Premissen var att någon sorts construct löpte amok i byn en dag och skrämde skiten ur invånarna. Den var inte våldsam som så, men oberäknelig, och folk flydde in i husen, in i värdshuset och ner i sjön.

Prästen använde sin mastiff till att spåra upp den ansvarige, och doftspåren ledde in i byns enda värdshus. Hunden stannade och började skälla framför en rik handelsresande gnome, som dittills hade försökt smälta in i mängden, men nu var avslöjad.

Han vägrade erkänna till en början, men medgav till sist skamset att han hade blivit bestulen på amuletten som kontrollerar hans shield guardian, vilken han hade med sig som beskydd på färden.

*erratic klomping*

Det var inte stråtrövare som låg bakom stölden, nej, han hade blivit bestulen av en vittus skata (!), som plötsligt hade dykt ner från en trädtopp när han var på väg in mot byn.

Vid det här laget såg gruppen att gnomens shield guardian stod stilla i mitten av byn, och att några av byns barn hade börjat klättra på den. Ungarna var inte svårövertalade när det kom till att hjälpa till med att surra fast den med rep, och gruppen fortsatte mot brottsplatsen.

Vid ankomst märkte de att det satt fem skator i träden där, blickstilla. De såg inga skatbon i närheten, och skatorna betedde sig konstigt, helt orädda för den amputerade soldatens ärtbössa. En av dem dök till sist ner för att försöka stjäla prästens penningpung, och de tre skatorna som överlevde flög iväg exakt samtidigt, som med ett fingerknäpp.

Moshakokaren insåg att de flög i riktning mot hans skjul, och väl där såg de hur fåglarna flög in i en närliggande grotta. Tre korpar vaktade utanför, och gatuförsäljaren höll på att få sitt fejs inhackat, men räddades av prästen. Den amputerade krigaren hade likaså inte så mycket att sätta emot, men var ju ett stort hot med sin ärtbössa, och fick ta en del stryk. Lyckligtvis rullade korparna rätt låg damage, och han överlevde nätt och jämnt.

Därefter gick de in i grottan, där de möttes av tre gigantiska kråkor, samt även en antropomorf kråka, en så kallad kenku, som hade gömt sig i skuggorna och anföll dem med kniv, samtidigt som han skrek Kevin!. Efter en dramatisk strid lyckades de övermanna kenku-roguen, och tog honom till fånga med ett nät medan han protesterade genom att ropa Kevin! Kevin!.

KEVIN!

Det visade sig att den vandrande kenku-roguen, som bara kan säga Kevin och antagligen heter Kevin, någon gång hade kommit över en mystisk kula, som jag döpte till Orb of Avian Control. Med kulans hjälp kunde han styra fåglarna i omgivningen, och givetvis kommenderade han dem att stjäla åt honom. Han verkar turligt nog inte ha insett vad amuletten gör än, och när skatan som stal amuletten släppte den slutade shield guardianen därför också att röra sig.

Gruppen vägrade för övrigt ge tillbaka amuletten åt gnomen, och tog den istället som betalning för sveda och värk. De gav den åt den amputerade soldaten, som nu därmed har ett sätt att ta sig runt och slipper vara beroende av sin gamle far, och kulan kan ju till exempel användas för att hålla bort fåglar från sädesfälten. Slutet gott, allting gott.

En reaktion till “Osannolika hjältar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s