Vila på lagrarna

For till Mathishallen (?) och köpte peror och purjolök och matlagningsgrädde och lagerblad och timjan och rosmarin och hela pepparkorn, det blev en stor kastrull potatis-purjolökssoppa att vurra nästan slät med stavmixer. Det stöula när jag hällde i lagerbladen, hela påsan for dit, så man fick rada upp dem på kanten vartefter man hittade dem. Sen en semla (FRALLA) till. Gott och mättande blev det, skriver detta i matkoma.

A som är född i Polen förstår sig givetvis på lagerbladens oumbärlighet. Hen förstår sig också på storheten i Kiraffi, som finns i Nordqvists tépaket Afrikka Rooibos. Brorsan tål däremot inte Kiraffi eller Seepra, vilket ju är de två överlägset bästa, galningen föredrar Croco och Oranki, som jag tycker är tråk. Hittade en miljon Croco som var instuvade i andra tépaket hos N och O, de går bevisligen inte åt i det hushållet heller.

Kontentan är att det lär följa med en del oönskat giraff- och zebraté till Manchester från Åland, tillsammans med en hundragramspåse av Nordqvists Nippon Green som lösté (<3). De svarta téerna i utbudet tycker jag är lite i svagare laget.

Serious business.

I Mathishallen hittade jag även denna abomination.

Har däremot ätit Sirkus-aakkoset (tonårig stoner-nostalgi), nån sorts krispig Polly som inte kändes som Polly, någon sorts Polly med glassmak som i princip smakade som Ahlgrens bilar-Polly (meh), blåvit Karl Fazer-choko, ostbågar, Fazerin parhainKiss-Kiss och Island ftw – och allt satan. Det finns ett överflöd av cow titty juice och gelatin inuti mig, känns sådär, får allt sona mina synder vid återkomst till UK.


Annars blev det ju två veckor i Österbotten, hann med en hel del. En oneshot, en reguljärsession D&D, hårfärgning, jamkväll/pokerkväll, träffa Sandra, gå på loppis, kolla Heiman på Wasa teater, KELA, studielånsdiskussion med banken, äta en jävla massa finländska delikatesser, diverse hushållsarbete, ägna tid åt föräldrarna, lära känna hunden, jobb. Blev igenkänd en gång, lol.

Kollar läget vid Metviken.
Kyrkoesplanaden lördag kl. 18:30. Mysig jävla stad satan.

I övrigt har jag också rensat typ halva kallvinden i huset där jag växte upp. Munskydd och handskar på med anledning av eventuella möss och skit, hivade ut säck efter säck genom fönstret ner på en presenning, det var jätteroligt (om du inte har hivat ut något ur ett fönster på ett tag är det något att överväga).

Satt sedan utomhus och sorterade i två dagar. PSA: knott bits. Hittade den mest rändom skit du kan tänka dig, det var främst fråga om röriga garderober, nattduksbordslådor, skrivbordslådor och sånt som har tömts i svarta sopsäckar med anledning av dödsfall och hivats in på en vind en masse pga. brist på tid och ork. Vissa saker berörde förstås mer än andra, men det får vi ta nästa gång, måste preppa D&D nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s