Dröm i svartvitt

Drömde om massvis med snö och hur oerhört kompakt mörkret var bakom ljuskäglan från fönstret på vintern.

Drömde om mössor av 90-talssnitt – svarta med någon sorts kondomform, som liksom stod upp ovanför huvudet, och så kunde det stå typ New York Kings – om massiva handskar och vantar, om armar som hängde vid sidorna när pojkarna gick över gården med bestämda steg, svisch svisch.

Drömde om pulkor i plast, rosa och blå, och stjärtlappar, röda och blå, och skridskor, vita med taggar och svarta utan; om rinken av grått trä, och om övningsmålvakten, ett människoformat fanérskiveutsnitt som täckte största delen av målet, med ett argt ansiktsuttryck i svart tusch.

Drömde om stopojkan som vattna isen, om omklädningsrummet – butkon – med sin snus- och öllukt, och klottret samt de halvt bortskrapade porrbilderna på kvinnor med fluffigt hår på väggarna.

Drömde om julfest, om repetitioner, om en framtagen scen och beigea plaststolar som häktade i varandra på sidorna; om kaffe så svart att det stack i näsan och bulla för fem mark i pausen, om polonäsen, och om rinnande stearinljus med tvåhandsfattning i procession.

Vaknade snål på vaniljglass, och då inte vilken sort som helst: såndär perus i rektangulära enlitersförpackningar av kartong, typ Ingman eller Pingviini, stenhård direkt ur frysen, med en nästan sammetsaktig yta, torr och sträv.

Något dylikt finns dock inte att få tag i häromkring, så jag får fortsätta drömma.

Jag unnar alla ett underlakan som är tillräckligt djupt för att ligga på plats hela natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s